Betoverende laagjes

Ik begin het beeldverslag van de zaterdag waar ik vrijdag ben geëindigd, bij de hazelaar en de prunus achter in de tuin. De takken staken belegd met een laagje sneeuw prachtig af tegen de helder blauwe lucht …


Er laag naar schatting 5 tot 6 cm sneeuw in de tuin. Op de takken en twijgjes was maar een dun laagje sneeuw blijven liggen. Al snel begonnen de takjes bij het minste of geringste zuchtje wind ‘uit te sneeuwen’. Fijne ijskristallen dwarrelden naar beneden, fonkelend in het zonlicht deden ze even aan poolsneeuw denken. Maar dat was het natuurlijk niet, daarvoor was het lang niet koud genoeg

De blik wat lager richtend kwam ik uit bij een paar uitlopers van de kerria, die mooi waren omhuld door een laagje ijs. Vooral een knop, die op het punt van open gaan leek te zijn, zag er prachtig uit. De eerste narcissen hadden een zwaar etmaal achter de rug, maar in de loop van de dag richtten ze zich stoer weer op …

Tot slot nog weer even terug naar de takken van de bomen. Knopjes van zowel bladeren als bloesem schemeren door het laagje sneeuw heen of liggen al bloot. Een duif streek even in een van de bomen neer. Hij liet zich niet storen door een kraai die in een boom verderop aan de straat zat te krassen, en kneep even een oogje dicht …

39 gedachten over “Betoverende laagjes

 1. Foto’s 6 en 7 vind ik schitterend, maar de overige mogen er ook zijn hoor. De hazelaar en prunus steken mooi af tegen de strakblauwe lucht. Op dit moment schijnt de zon hier uitbundig, de wind buldert om het huis – wat ik nu al zat ben – de lucht is blauw en het is 17 graden boven nul. Nogal een verschil met die min 5 van afgelopen vrijdag. Ach ja, daar is het ook maart voor hè.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, ik heb noodgedwongen geprobeerd het maximale eruit te halen in eigen tuin.
   Hier is het nu 14,5°C en ik verwacht dat het nog iets warmer zal worden. Daarmee is het hier toch ook bijna 5 graden warmer dan het normale gemiddelde van ca. 10°C. En morgen zullen de natte sneeuwvlokken ons wel weer om de oren waaien.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.