Rondcirkelende buizerds

Zodra ik bij Doktersheide uit de auto was gestapt, hoorde ik de kenmerkende roep van de buizerd door de lucht klinken … kieeeuw … kieeeuw …


Omhoog kijkend, zag ik dat er twee buizerds boven me rond cirkelden. Tegen de auto leunend, kreeg ik ze een paar maal dicht bij elkaar in beeld. Terwijl ze hun cirkels draaiden, verdwenen ze rondje na rondje meer uit beeld in noordwestelijke richting. Je zult begrijpen, dat mijn dag al geslaagd was vóórdat ik bij de vogelkijkhut was …

41 gedachten over “Rondcirkelende buizerds

  • Dankjewel, Peter, ik was zelf ook weer erg blij met dit gelukje.
   Snelheid en richting spelen mee bij de vorm van de vleugels, volgens mij. Sturen kunnen ze zeker met hun vleugels, maar in hoeverre ze zeggenschap hebben over iedere individuele verenpen, weet ik niet.

   Geliked door 1 persoon

   • Dat geluk is je gegund Jan. En wij mogen dan weer jouw mooie foto’s zien, dus wij boffen met je mee 🙂 Ik ben een nieuwe bezoeker van je blog. Woon nog niet zo lang helemaal in Zuid-Limburg, met een heel andere natuur om me heen. Leuk om via jouw foto’s de verschillen te zien met jouw omgeving.

    Geliked door 1 persoon

     • Dat zal in de toekomst vast wel gaan komen dat ik zelf ook foto’s ga plaatsen van mijn leven en omgeving. Nu is mijn agenda vooral gevuld met fulltime werken en mijn moeder met Parkinson bezoeken. De vrije tijd die ik nu heb vul ik met foto’s maken met mijn mobiel, en die laat ik dan aan mama zien. Zo krijgt zij het moois van het leven daarbuiten mee, nu ze zelf niet echt mobiel meer is. Dus ik maak wel foto’s, maar nog niet voor de hele wereld zichtbaar 😉 En ja, het bevalt me prima hier, het is heerlijk om op ontdekkingstocht te gaan in deze nieuwe omgeving. Elke keer dat ik op pad ga, voelt als een ieniemini-vakantie.

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.