Geveld

Half februari werden bijna alle bomen in onze straat in opdracht van de gemeente op professionele wijze geveld. Heel jammer, want behalve voor een mooi groen beeld, zorgden ze op warme dagen ook voor wat lokale verkoeling. Maar ja, er zat ziekte in en zachte heelmeesters maken stinkende wonden, daarom zijn ze gerooid. Maar ze zijn wel meteen keurig vervangen door nieuwe bomen, zodat we nu een jonge esdoorn voor de deur hebben …

En over ziekte gesproken, sinds begin deze week zijn Aafje en ik geveld door een vervelend (griep)virus. Ook dat is jammer, want het ging zo goed. Drie jaar lang hebben we Corona buiten de deur kunnen houden, en sinds 2015 had ik al geen griep meer gehad. Maar nu zit ik al dagenlang met een kop vol snot en niet aflatende hoestbuien. Zo lang ik rustig achter mijn pc zit, gaat het prima, maar zodra ik ga praten, lachen of bewegen, gaat het mis. Ik blijf dus maar rustig wat zitten …


De meest actuele foto’s en logjes die klaar waren voor publicatie zijn even op, maar ik heb nog genoeg in voorraad, dus dat komt goed. Vervelender is dat ik vandaag weer een fotokuier met Jetske heb moeten afzeggen. En nog vervelender is dat we morgenavond een filmconcert van muziekvereniging ‘de Bazuin Scheerwolde’ moeten afzeggen, waarin Jetske een stevig partijtje mee blaast.

Het is jammer, maar ’t is niet anders. In tegenstelling tot de bomen, waarmee ik dit logje begon, hoop ik niet voorgoed geveld te zijn. Als het een beetje meezit, kom ik binnenkort weer tot leven zoals dat ook bij de maggiplant het geval is …

41 gedachten over “Geveld

 1. He wat vervelend voor jullie Jan maar het weer zit op het moment ook niet echt mee dus als jullie straks beter zijn kan je alleen maar het mooiste weer hebben let maar op.

  Geliked door 1 persoon

 2. Eerst en vooral wens ik jullie veel beterschap toe. Ik hoop mee dat jullie niet te hard geveld zijn. Rust doet wonderen, al helemaal bij een griepvirus. Eerst uitzieken, alles op z’n gepaste tijd.
  De maggiplant kende ik (nog) niet. Net zoals z’n naam, vind ik het iets magi-sch hebben.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, we nemen de tijd om rustig uit te zieken, Het voorjaar laat nog op zich wachten, dus er is geen haast bij.
   De maggiplant is een kruidenplant, die je kunt gebruiken om allerlei gerecht op smaak te brengen. Je kent vast het kleine donkere flesje Maggi wel, dat heeft dezelfde smaak.

   Geliked door 1 persoon

 3. Je verhaal en foto´s zijn mooi en goed gekozen, maar dat is je wel toevertrouwd.
  Jammer dat jullie nu net geveld zijn door een virus. Een fotokuier is snel weer ingehaald, maar een filmconcert is maar eens in de zoveel jaar. Jammer dat jullie niet bij mijn première kunnen zijn. 😉
  Ook via deze weg sterkte en een spoedig herstel gewenst!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik durf bijna het like knopje niet in te drukken. Wat vervelend voor jullie! Fijn dat de bomen gelijk zijn vervangen. Hier op de dijk maakte ik vanmorgen foto’s van bomen die er nu zes jaar staan en dat gaat hard hoor, het zijn al stevige jongens. Sterkte en beterschap voor jullie!

  Geliked door 1 persoon

 5. Van een griepvirus kan je héél ziek zijn, ik spreek uit ervaring…
  Goed uitzieken is hier de boodschap, want iets anders helpt niet.
  Ik wens een voorspoedige genezing voor jullie beiden

  Geliked door 1 persoon

 6. De (mooie) foto van de twee eendjes geeft mooi weer hoe jullie je op dit moment zullen voelen.
  Knap dat je er nog – geveld en wel – een blogje uit hebt weten te krijgen.
  Beterschap voor jullie beiden!
  Hartelijke groet, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Zem, het gekke is dat we verder niet echt ziek zijn. Het beperkt zich tot nu toe tot een zeer zware neus- en keelverkoudheid, maar wel eentje die enorm vermoeiend is. Het zal zijn tijd moeten hebben.

   Like

 7. Ook hier is een soort griep in huis. Manlief is geveld, net als jullie en jouw bomen. Zelf blijf ik stevig overeind, maar misschien moet ik dringend hout vasthouden?
  En een huisarrest komt altijd ongelegen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Heel jammer voor Aafje die griepvirus opgelopen. Beterschap! Boom om zagen wel zonde. Het komt wel nieuwe in voor plaatst. 2 Eenden is zeker prachtig om te zien te slapen op de dikke stam. Plantjes wilde wel goed groeien. Mooie foto’s.Fijne weekend.

  Geliked door 1 persoon

 9. Oei, beiden zo snel mogelijk beterschap gewenst, griep hebben is zonde van de tijd. Intussen kun je kijken naar het groeien van de nieuwe esdoorn. Een mooie boomsoort.
  Hadden de zieke bomen jullie aangestoken of was het andersom? 😉

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.