’t Was weer grijs weer

Er rust dit jaar tot nu toe geen zegen op de gezamenlijke fotokuiers met mijn fotomaatje. Een enigszins zonnige dag hebben we samen nog niet meegemaakt dit jaar. Ook zaterdag mocht dat weer niet zo zijn. Tot tien uur ’s ochtends was het vrij zonnig, daarna trok de lucht weer dicht en hing er opnieuw een loodgrijs wolkendek boven het landschap …

Ik had gehoopt dat we wat fotogenieke boomwallen konden fotograferen in de Fryske Wâlden. Die boom- of houtwallen vormen samen een mooi coullissenlandschap, dat vooral in het voorjaar de moeite waard is. Voordeel van zo’n ritje was dat ik betrekkelijk weinig zou hoeven te lopen, want mijn benen hebben toch wel een tikje meegekregen van het virus dat me onlangs plaagde. Eenmaal buiten Drachten was echter al snel duidelijk, dat dit weer ons geen foto’s van mooie Friese landschappen zou opleveren …

Omdat we er intussen toch in de buurt waren, stelde ik voor om eerst maar even langs It Heechsân te rijden, zodat Jetske wat foto’s kon maken van de groene toren, die ik hier in februari al heb getoond. Terwijl Jetske het informatiepaneel bij de hoofdingang van het kerkhof bekeek, liep ik even naar het bruggetje dat naar de zijingang voerde. Dat had ik tijdens mijn bezoek aan de groene toren in februari gemist …

Toen we enige tijd later na afloop van een rondje om het kerkhof en de toren allebei onze foto’s hadden gemaakt, trokken we ons terug in de auto om onder het genot van een broodje te overleggen hoe we de dag verder zouden invullen. Al pratend was al snel een alternatieve locatie bedacht. Daar loodste ik Jetske via ommelandse wegen naar toe, zodat ik mijn onderdanen nog even rust zou kunnen geven …

32 gedachten over “’t Was weer grijs weer

 1. Het witte bruggetje heb ik gemist. Mooie foto´s.
  Ik ben vanavond bezig geweest met die foto´s. Het gebeurt niet vaak, maar er was geen tekening in de lucht te krijgen.
  Maar het doet niets af aan een gezellige fotokuier.
  Vanaf mijn werkplek zag het er vanmiddag goed uit, maar wat was er een koude wind toen ik naar buiten stapte. Ik snak ook naar meerdere dagen warmer en zonnig weer.

  Geliked door 1 persoon

  • Grappig, dat witte bruggetje had ik dus in februari gemist. Vandaar dat ik daar nu ben begonnen. Als je bij de hoofdingang en het informatiepanel staat en ook vanaf de parkeerplaats kun je dit bruggetje niet zien. 🙂
   We lijken een abonnement te hebben op minder goed weer dit jaar. Maar het was in ieder geval droog zaterdag, en dat is tegenwoordig ook al heel wat.
   Vanmorgen werd de ene bui hier voortgejaagd door de andere. Vanmiddag was het droog met mooie wolkenluchten. Maar ik moest thuis blijven voor een tel. consult met de MS-verpleegkundige halverwege de middag..

   Geliked door 1 persoon

 2. Leuk dat jullie ook daar bent geweest om te kijken en foto’s maken. De laatste foto rustplaats is indrukwekkend weeer eens te zien.. Daar is wel veel te zien. Mooie serie foto’s. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jammer van het weer, dat dit jaar echt niet wil meezitten hé. Gelukkig vonden jullie toch nog een leuk alternatief wat ook nog hele fraaie foto’s opleverden. Hoop echt dat je volgende keer meer geluk gaat hebben. Na 15 april zou het warmer, zonniger en droger worden (tenminste, dat beweert de buienradar).

  Geliked door 1 persoon

 4. Paaszondag was bij ons de enige uitschieter met veel zon en temperaturen tot 17 graden. Intussen is het al weer enkele uren aan het regenen. Maar we blijven hopen op wat lekker warm& droog lenteweer natuurlijk…

  Geliked door 1 persoon

 5. De dag was hier goed begonnen, heel vroeg vanmorgen kleurde de hemel oranjerood, veelbelovend … maar enkele uren later was het ook grijs en nog later regen. Hoop doet leven zeggen ze Jan ! fijne avond nog.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik verlang zo naar wat vast voorjaarsweer met wat hogere temperaturen. Dat mooie weer zal ook vast wel komen, maar het duurt intussen wel lang. Afijn, we krijgen onze kansen nog wel. Hoop verloren, al verloren.

   Like

  • Ik geloof niet dat het bij ons Covid was, de thuistest zei althans van niet. Maar ook een ander virus en de antibioticakuur die ik er van de huisarts tegen kreeg, hebben het een en ander gevraagd van het lijf. Maar stukje bij beetje komt de kracht weer terug.
   Dit paste inderdaad beter bij het weer dan het originele plan. Gelukkig zijn we nog tamelijk flexibel. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 6. Een rustplaats kan al eens deugd doen he Jan 😉.
  Dat houten bruggetje is mooi, maar de witte ‘omlijsting’ vind ik wat te opvallend in het landschap.
  En ja, het grijze weer blijft maar duren, maar we hadden hier wel een heerlijk zonnige Pasen! We hebben buiten kunnen eten en blijven.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.