Herfst bij de dobbe

Na een mooi weekend was het grijze en grauwe weer vandaag weer volop terug. Het zag er allerminst aanlokkelijk uit om naar buiten te gaan, maar ik heb mezelf er vanmiddag toch maar toe gedwongen om even een fotokuiertje te maken. Een mens moet er tenslotte wat voor over hebben om enigszins in conditie te blijven …

101108-1346x

Rond kwart voor twee begon ik aan kuier in het Weinterper Skar.  Zonder enig oponthoud kon ik langs de afsluitboom aan het begin van het pad lopen, want daar was voor het eerst sinds lange tijd geen heidelibel te zien. Kijkend naar de diepe sporen die hier en daar in het pad waren ontstaan, is men er onlangs toch nog in geslaagd om de graslandjes te maaien. Langs het pad liet een deel van de bomen en struiken nog een fraaie herfsttooi zien …

101108-1347x

De dobbe lag er stil en verlaten bij. Niet zo zeer om lekker te zitten, maar wel om mijn benen even wat rust te geven, heb ik even op het bankje gezeten. Net als vorige week maandag in de Deelen ben ik maar weer in beweging gegaan zodra mijn pas gedraaide shagje rookte …

101108-1348x

Tijdens een loopje over de zuidelijke oever van de dobbe moest ik nog flink oppassen, ik had weliswaar mijn hoge wandelschoenen aan, maar het water stond er al weer flink hoog, en in het hoge gras was niet goed te zien hoe hoog …

101108-1358x

Maar wees gerust, niet zo gek veel later kon ik met droge voeten in de auto stappen om met een omweg huiswaarts te rijden …

101108-1354x

16 gedachten over “Herfst bij de dobbe

 1. Dit soort dagen horen ook bij de herfst maar ik krijg het al koud als ik naar je foto’s kijk terwijl die toch mooi zijn.
  Was vast en zeker lekker glibberig daar maar je hebt je beweging gehad.

  Like

 2. Je doet het beter dan mij…ik kan me niet ertoe zetten om de modder in te stappen vandaag. Droge voeten? Ha, er zullen toch flinke klonten aangehangen hebben?
  Mooie foto’s zijn het wel overigens…ik gebruik bankjes op zulke plekken ook altijd voor mijn shagje.

  Like

 3. Mooie herfst foto’s Jan!
  Het is inderdaad erg nat geweest de laatste tijd, je moet bijna laarzen aan om nog met droge voeten een wandeling te kunnen maken!
  groetjes,
  Elmar

  Like

 4. Wel een verschil in foto’s van gisteren en vandaag.
  Zag er gisteren lekker zonnig uit en was lekker.
  Vond het vandaag maar koud, goed van dat je toch een kuier hebt gemaakt, ik was lekker bij de kcahel gebleven denk ik.
  Het zit er wel modderig en glipperig uit.

  Like

 5. Wat een mooie serie foto’s gemaakt op een doordeweekse maandagmiddag…wel nattig hier en daar… maar nog wel met mooie herfstkleuren… de afgelopen dagen waren de bladeren hier er in 1 klap af… heb niet hoeven te vegen… we hebben veel bomen rondom het huis… maar dat is nu even afgelopen…De laatste foto is wel heel apart met dat blad op de voorgrond… heel leuk… ik blijf je nog even volgen…. Agnès

  Like

 6. Het verschil tussen gisteren en vandaag kan haast niet groter zijn. Het lijkt me niet bepaald lekker weer geweest vandaag voor je benen. Waterkoud. Ondanks dat heb je weer fraaie foto’s gemaakt. Gelukkig dat er nog wat blad aan de bomen zat. Zijn het tenminste nog geen winterfoto’s geworden. Daarvoor is het wachten op de sneeuw. 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.