Zilverreiger op niveau

Nadat ik maandagmiddag in de Ecokathedraal het geluk had om een bonte specht en een boomklever te fotograferen, kreeg ik tijdens de fotosessie van dinsdagmiddag bij de Leijen opnieuw een vreemde vogel voor de camera. Vanuit het prieeltje bij Doktersheide wordt de blik eigenlijk altijd automatisch naar het verderop gelegen eilandje getrokken. ‘Eilandje’ is wellicht wat veel gezegd, want veel meer dan een paar bomen en een rietkraagje lijkt het niet te zijn. Maar dit terzijde. Vaak worden de bomen bevolkt door aalscholvers. Ditmaal echter niet …

101116-1342x

De zoomfunctie moest eraan te pas komen om te zien wat er boven in één van de bomen zat, en zelfs toen viel het nog niet mee. Dat lijkt me in dit geval echter geen schande, want toen ik de situatie ter plekke eens even bekeek op Google Maps, kwam ik tot de conclusie dat de bomen zich op ruim 750 meter van het prieeltje bevinden …

101116-1337x

De digitale zoom moest er dus aan te pas komen om goed te kunnen zien dat ik hier te maken had met een grote zilverreiger op niveau. De foto’s zijn ook nu weer niet van hoogstaande kwaliteit, maar ik wilde jullie dit tafereeltje niet onthouden …

101116-1338x

18 gedachten over “Zilverreiger op niveau

 1. Ik kom ze steeds vaker tegen, met name in Eernewoude en omgeving maar ook wel in de weilanden tussen Nijega en Opeinde, vooral als het goed koud is. Heb wel eens een reiger in een boom gezien maar nog geen grote witte zilverreiger. Het blijft trouwens een mooi uitzichtpunt daar.

  Like

 2. ok nu weet ik het ook, want hier zie ik hem meestal in de wei of ook wel boven op een dak enzo, maar zo hoog in n boom… nee dat had ik nog niet gezien…
  Groetje, AmaZony

  Like

 3. Zo je hebt een behoorlijk zoomlens Jan als je dit resultaat hebt op 750mtr.
  En je hebt hele goeie ogen blijkbaar. Mooi om dit te zien en aan de uitgebeten takken te zien zitten daar vaker vogels. De tweede foto geeft de uitgebeten een apart effect het lijkt net of de reiger hele lange poten heeft 😉

  Like

 4. super!!!
  ik heb er ooit eens eentje aan een slootkant gezien ( geen camera bij me grrrr) maar op deze hoogte ziet het er helemaal geweldig uit.

  bijna onmogelijk te fotograferen zonder uitbeten plekken hè….tjonge wat een witte vogel.

  Like

 5. Ik heb het niet eerder gezien. De foto’s zijn best goed gelukt als het zover weg was (750 meter? wat voor zoomlens heb je wel niet? 🙂 ) Leuk dat je deze foto’s met ons deelt.

  Like

 6. Deze zal wel siësta hebben gehouden en een hoog uitkijkpunt hebben gezocht. Voor zover ik weet nestelen ze (nog) niet in Nederland. Ik zie ze dan ook bijna uitsluitend op de grond, aan de waterkant, in drassig land, speurend naar voedsel, meestal op respectabele afstand. Af en toe komt er eens eentje overvliegen.

  Like

 7. Van aalscholvers ken ik het wel.
  Volgens mij is het toch wel bijzonder dat deze zilverreiger op dat tijdstip in de boom zat, volgens mij is het geen broedseizoen en het was ook nog geen nacht.
  Ik vind het in ieder geval een mooie treffer, deze zilverreiger op dito stok.
  Een fijn weekend en heel veel succes. Zal vannacht nog een keer aan jullie denken. 😉

  Like

 8. Je hebt het al van meer mensen gehoord, maar vooruit, roep ik het ook nog een keer: ze broeden in bomen en zitten ook buiten het broedseizoen vaker in bomen (zeker ’s nachts)

  Like

 9. Mooi gezicht die zilverreiger in de boom. Naar mijn idee is het helemaal niet gek dat hij in die boom staat. Tenslotte nestelt een zilverreiger, net als de blauwe reiger, in een boom.

  Like

Reacties zijn gesloten.