Op pad met Tijmen – deel 2

Terwijl we genoeglijk op het bankje bij de dobbe zaten te babbelen en te genieten van de meegebrachte versnaperingen, schroefde ik het ministatiefje onder mijn camera. Nieuwsgierig als altijd hield Tijmen goed in de gaten waar ik mee bezig was.
“Waarom doe je dat, pake?” vroeg Tijmen, toen ik de camera op het statiefje voor ons in het gras zette.
“Zal ik ons eens samen op de foto zetten?” antwoordde ik, terwijl ik weer naast Tijmen op het bankje ging zitten.
“Dat kan toch niet …,” klonk het enigszins vertwijfeld.
“Oh nee … nou, let maar eens goed op …,” zei ik, terwijl ik de afstandsbediening van de camera tevoorschijn haalde.
Piep piep piep … klik … klonk het vanuit het gras.
“Oh heb je de afstandsbediening van te tv meegenomen …?” zei Tijmen lachend.

110824-1440x

Het uitzicht was mooi, de koekjes waren lekker en we zaten gezellig te babbelen, maar daar waren we niet voor gekomen. Er moest gefotografeerd worden, en dus begaven we ons door het lange gras, nadat ik met Tijmen had afgesproken dat hij niet te dicht bij het water zou komen …

110824-1508x

Al snel zag ik een geaderd witje zitten. Voorzichtig kwam ik wat dichterbij om het beestje te fotograferen …

110824-1456x

“Wat zet je op de foto. pake?”
“Kom maar eens heel voorzichtig wat dichterbij,”
zei ik, “daar zit een vlinder.”
Jammer genoeg vloog de vlinder net op, toen Tijmen afdrukte, maar hij staat er mooi wel op …

110824-1459x

Omdat er verder weinig leven te bespeuren viel, bedacht ik een onderwerp om te fotograferen.
“Als jij nu hier blijft staan, dan loop ik daar naar toe,” zei ik tegen Tijmen, “dan kunnen we elkaar mooi op de foto zetten …”

110824-1517x

“Ik zie twee pake’s,” kraaide Tijmen even later van plezier …

110824-1512x

Ik zag op mijn beurt twee Tijmen’s.
Toen we aan het eind van de middag de foto’s bekeken, ontdekten we dat er precies ter hoogte van de weerspiegeling van Tijmen’s gezicht bellen op het wateroppervlak te zien waren. “Daar zat vast een kikker bellen te blazen,” was Tijmen’s reactie …

110824-1509x

Nadat we zo nog een tijdje hadden rondgestruind, nam ik de lucht even in ogenschouw. Op dat moment zette Tijmen mij nog even en profil op de foto, terwijl hij zelf stoer tegen de zwerfkei leunde, die naast het bankje ligt. Zulke mooie foto’s zijn er lang niet van me gemaakt. Goed werk, Tijmen!

110824-1516x

Daarna was het toch echt tijd om opnieuw vrolijk keuvelend terug te gaan naar de auto. Daar aangekomen was het nog steeds droog, en dus besloot ik, nadat ik Tijmen had vastgegespt, nog even naar de picknicktafel een paar honderd meter verderop te rijden. Daar kon ik Tijmen verrassen met een hartige hap die goed in de smaak viel …

110824-1530x

De worstjes waren nog maar net op, toen we ons moesten haasten om droog in de auto te komen. Tijmen maakte onderweg vanaf zijn zetel achterin nog een foto van de plensbui waar we enkele momenten later doorheen reden …

110824-1543x

Eenmaal weer thuis vertelde Tijmen in geuren en kleuren aan beppe waar we waren geweest en wat we hadden gedaan. We hebben afgesproken dat we bij een volgende logeerpartij zeker weer samen op pad zullen gaan. En zo lang mijn benen me willen dragen zullen er vast nog vele gezamenlijke fotokuiertjes volgen, want we vonden het allebei erg gezellig.

27 gedachten over “Op pad met Tijmen – deel 2

 1. Hartverwarmend logje Jan ! Wat n fijne kleinzoon, leuk dat hij zoveel interesse in je hobby ’t fotograferen toont. En als ik zijn resultaten bekijk : petje af hoor ! Het levert je een paar persoonlijke foto’s om te koesteren. Ook voor mij leuk om je eens op foto te zien, de mens achter de blog. Ik wens je alleszins nog veel van dergelijke uitstapjes toe en laat ons hier maar lekker mee genieten 😉

  Like

 2. jong geleerd is oud gedaan hé jan, en hij heeft het in de vingers da’s een ding wat zeker is,
  het is voor hem duidelijk geen speelgoed, mooi gedaan jonge vriend, mijn complimenten

  Like

 3. Jan wat is dat een prettige leerrijke dag voor Tijmen geweest en
  jij zal vast en zeker heel fier op m’n zijn.
  Hij maakt al voortreffelijke foto’s.
  Overdoen die foto wandelingetjes zo vaak je kan..want de kleinkinderen zijn heel vlug groot

  Like

 4. Een gezellige fotokuier, Tijmen heeft een goede leermeester en pake een gezellig fotomaatje.
  Hij heeft die vlinder en die hoosbui maar mooi te pakken.
  Bifi kan jaloers zijn op een dergelijke prachtige reclame.
  Ik hoop voor jou en Tijmen dat er nog vele van deze mooie fotokuiers mogen volgen.

  Like

 5. Hartverwarmend Jan, wat een geweldig kuiertje samen met Tijmen ik wens je van harte toe dat er vele jaren nog van dit soort kuiertjes mogen komen.
  Jong geleerd oud gedaan wat zul je trots zijn.
  fijne zondag

  Like

 6. Wat een hartverwarmend log heb je van het uitstapje gemaakt Jan.
  Erg leuk om jullie zo bezig te zien 🙂
  Dat was echt een geniet dag en ik denk dat je Tijmen met het fotovirus hebt besmet.:-)))
  Hij maakt echt al mooie foto`s en ziet al leuke onderwerpen.:-))
  Hmmm en die versnapering ging er wel in zo te zien.,)
  Fijne zondag
  🙂 Aly

  Like

 7. De interesse wordt doorgegeven aan het volgende geslacht en zo moet dat dacht ik ook. Een leuke serie van opa en kleinkind en wat is het dan weer leuk om jullie samen te zien. Onnodig te zeggen dat dat enkel al de moeite waard is nog los van je mooie macro van het witje. Wel een regen ook bij jullie zie ik.

  Like

 8. Dat je nog heel wat van zulke mooie kuiertjes mag maken met Tijmen – en in de toekomst met Pepijn. Tijmen heeft het fotograferen in de vingers. Fotograferen maakt hongerig ;~).

  Like

 9. Heel leuk verhaal en Tijmen heeft talent op fotografie gebied.. mooie foto’s maakt hij…en gistermiddag was ik op weg naar Gieten en toen begon het idd ernorm te…..de lucht was helemaal zwart… maar het duurde heel kort…gelukkig…Agnès

  Like

 10. Zal ik ons eens samen op de foto zetten?” antwoordde ik, terwijl ik weer naast Tijmen op het bankje ging zitten.
  “Dat kan toch niet …,” klonk het enigszins vertwijfeld.

  Ik neem aan dat je ongeveer in de lach schoot 🙂
  af en toe gebruik ik zelf ook deze mogelijkheid. Heb geen afstandbediening maar wel 10 sec tijd om plaats te nemen.

  Je kleinzoon krijgt al op jonge leeftijd de kneepjes van het vak mee en leert dat je een spiegeling bewust in je compositie mee kan nemen.
  Je zal wel trots op ‘m zijn.

  Fijn weekend

  Like

 11. Jan wat is dit hartverwarmend!
  Die foto van Thijmen met Pake …..fantastisch.
  Een echt Opa en kleinzoon uitstapje.
  In mij komen herinneringen naar boven
  Hier pak an :XXX

  Like

 12. Fantastisch toch die digitale camera’s. Kinderen kunnen nu naar hartelust kunnen experimenteren. En als dat dan ook nog eens onder deskundige leiding gebeurt, dan levert dat prachtige foto’s op. Geweldig fotokuiertje met je kleinzoon!

  Like

 13. Dus toch geen kaboutertje 😦 maar wat zitten jullie daar gezellig zo samen op het bankje. Jullie hebben elkaar ook mooi op de foto gezet, Tijmen krijgt de smaak al aardig te pakken. Wat een ontwikkeling he, het ene moment zit je nog samen torentjes te bouwen in de huiskamer en voor je het weet loop je met je kleinzoon te fotograferen in de natuur.

  Like

Reacties zijn gesloten.