Aan de oostkant van het Tjeukemeer

Vorige week zondag schreef ik hier: “Terwijl de regen ook vandaag weer gestaag tegen de schuifpui klettert, prijs ik me rijk, dat ik nog steeds met veel plezier kan terugblikken op het ritje dat ik dinsdag 17 januari met Johan heb gemaakt. Ik kan nog dagen vooruit, voordat de winter mogelijk opnieuw een speldenprikje komt uitdelen …”

120117-1346x

Even afgezien van het feit, dat het genoemde ‘speldenprikje’ wel eens een echt koude (en wat langere) winterperiode zou kunnen worden, komt die voorspelling aardig uit. Ik heb nog zeker voor een dag of drie, vier foto’s van die dinsdag in het archief zitten. Donderdag liet ik hier het lijnenspel zien, dat door een deel van de oeverbescherming aan het oostkant van het Tjeukemeer wordt gevormd. Vandaag zal ik een poging doen om die oeverbescherming wat meer in het landschap in te bedden …

120117-1351x

Door de foto’s van boven naar beneden te bekijken, laat je je blik in feite van het zuiden via het westen naar het noorden over het Tjeukemeer glijden …

120117-1355x

Rondom wordt het Tjeukemeer op de meeste plaatsen omzoomd met een brede rietkraag. Hier aan de oostkant, waar de golfslag het hevigst is, ligt een scheef aflopend talud met een laag asfalt …

120117-1411x

De beschermende rij houten paaltjes voor het talud gaat zowel in zuidelijke als in noordelijke richting door in de vorm van een robuuste stenen dam …

120117-1414x

14 gedachten over “Aan de oostkant van het Tjeukemeer

 1. Wat apart dat men niet doorgegaan is met of de stenen of de paaltjes.
  Je hebt de oeverbescherming kunstig gefotografeerd.
  Hopelijk blijft het dit rustige weer als het gaat vriezen en ligt er binnenkort een mooi ijsvloertje, ook op het Tjeukemeer.

  Like

 2. Mooi lijnenspel Jan.
  het ligt er nu nog rustig bij en als het niet te hard gaat waaien
  krijgen we mooi hard zwart ijs de komende dagen
  Vandaag had ik trouwens nog wel een lente gevoel met het zonnetje en het was helemaal
  niet koud ,
  Fijne zondag.
  🙂

  Like

 3. EEn poosje lekker helder vriesweer zou zeer welkom zijn Jan. Alles grijs grauw en somber begint me zo te vervelen. Prachtige foto’s weer.
  Fijn weekend!!

  Like

 4. Pijn in mijn strot en griep hier als een verkouden ijsbeer. Dat zien van zulke hoeveelheden schoon verfrissend water doet me daarom zo goed jan. Een fraaie serie met een mooi verloop van de paaltjes.

  Like

Reacties zijn gesloten.