Zilverreiger verschalkt een visje

Toen ik donderdagmiddag ten oosten van Aldeboarn over de Beetsterdyk huiswaarts reed, zag ik een grote zilverreiger door het laaggelegen polderland links van de weg stappen. Om het schuwe dier niet meteen te laten schrikken, besloot ik nog een stukje door te rijden en de auto iets verderop rustig in de berm te laten uitrollen. Daarna ben ik stapvoets achteruit gereden, totdat de reiger en ik ongeveer tegelijkertijd bij een sloot arriveerden. Daar was ik getuige van de volgende scène, waarin de zilverreiger een visje wist te verschalken …

120308-1307x
120308-1313x
120308-1308x
120308-1310x
120308-1311x
120308-1309x

 

 

18 gedachten over “Zilverreiger verschalkt een visje

 1. Hello there,
  You write such lovely comments.
  Quite an art.
  Is that an exotic type of heron?
  Never knew that they could be other than gray.
  What luck that you witnessed this.

  Like

 2. Tovalllig zag ik er vandaag een heel stel rondstappen in de onlanden, maar allemaal veel te ver weg om ze goed op de foto te krijgen. Dit is ook wel een gelukstreffer, zo dichtbij en dan ook nog net de vangst gevangen. Mooie serie.

  Like

 3. Wat een scherpe ogen hebben deze vogels toch om zo’n klein visje weten te verschalken. Maar wel gaaf om te zien Jan.
  OT: Ik hoop dat je de winter goed bent doorgekomen want het was wel behoorlijk koud en nat heb ik begrepen. Scroll straks nog even terug … groetjes

  Like

 4. Dit was wel een geweldige kans. Wetend hoe schuw die dieren zijn. Voordeel van de enorme zoom?
  Mooi met die opspattende druppels en de beroering in het water.
  Het is wel een miserabel visje voor zo’n enorme vogel, de reiger had zijn buik vast nog niet vol.

  Like

Reacties zijn gesloten.