Een vlinder en twee vogels

Het was prachtig weer vanmorgen, en dus liep ik aan het eind van de ochtend even met mijn camera en een kop koffie naar buiten. Ik was nog maar net op het terras gaan zitten, toen ik een vlinder zag fladderen. Nadat hij de omgeving had verkend, streek hij uiteindelijk neer op een onmogelijk en allerminst fotogeniek plekje onder de dakgoot. Omdat het mijn eerste vlinderwaarneming van het jaar was, en omdat hij gelukkig nog net in het zonnetje bleef zitten, heb ik toch maar even een plaatje van deze eersteling geschoten. Meteen daarna was hij ook weer verdwenen …

120312-1206x

Aan het begin van de middag trok de lucht ineens weer helemaal dicht. Ik had me voorgenomen om even een ritje naar de Deelen te maken, maar daar heb ik bij nader inzien toch maar van afgezien. Met de huidige benzineprijzen kan ik mijn ritjes voorlopig maar beter beperken tot wat meer zonnige en fotogenieke momenten. Foto’s van grijze landschappen heb ik de afgelopen maanden tenslotte al genoeg kunnen maken.En ach, als ik een beetje oplet, dan zijn er met wat geluk in en rond huis ook wel aardige plaatjes te schieten.

Terwijl ik achter de computer zat, streek ‘ons’ roodborstje even na tweeën op het onderste deel van de voedertafel neer. Omdat Aafje in het weekend de ramen van de schuifpui weer een poetsbeurt had gegeven, kwam het weer eens goed uit dat de camera altijd naast mijn werkplek voor het grijpen ligt. Zonder al te veel moeite kon ik het roodborstje even portretteren …

120312-1408x

Drie kwartier later ben ik nog weer even op het terras gaan zitten, het was er een stuk minder aangenaam dan toen aan het eind van de ochtend de zon nog scheen. Maar de beloning die me ten deel viel mocht er zijn, een pimpelmeesje hing geruime tijd aan het laatste netje met zonnebloempitten …

120312-1446x

19 gedachten over “Een vlinder en twee vogels

 1. je eerste vlinder is altijd weer iets bijzonders hè.
  Er zullen er vast nog heel veel volgen dit seizoen.
  Die roodborst heb je er heel gaaf op gekregen Jan!

  Like

 2. Allereerst-geweldig die banner…. heb ze inderdaad zondag de hele dag door in Friesland gezien…. en de foto’s die je bij huis hebt genomwen zijn fantastisch mooi geworden…Agnès

  Like

 3. Wat een schitterend blog van de aankomende Lente Afanja.
  Ik zat ook vanmiddag tegen 1uur in de tuin op mijn terrasje en zag een bijzonder mooie knalgele vlinder, het leek of ze licht gaf. Wonderlijk schoon,alleen mijn toestel lag binnen. Dus nam uit pure noodzaak, met mijn brains een zeer scherpe foto van de eerste vlinder dit jaar die ik in mijn eigen tuin zag.
  Dank voor de mooie tekst en foto’s,toppie!
  Carpé Diëm,Benona

  Like

 4. De vogels en vlinder komen je ‘gewoon’ opzoeken in plaats dat jij op zoek gaat. Je zou bijna altijd in je eigen tuin blijven 😉
  Mooie opnamen met je nieuwe camera, die heeft voor jou inmiddels niet veel geheimen meer zo te zien.

  Like

 5. Wat een prachtige vogels en vlinder heb je op de foto kunnen zetten.
  Ik geloof dat wij hier in het westen mazzel hebben gehad want het was de hele dag mooi zonnig, heerlijk weertje.

  Like

 6. ja ik had vanmorgen ook haast een vlinder maar hij was vlugger dan ik (nou is dat niet moeilijk)maar dicht bij huis is het ook mooi dat zie je maar weer.

  Like

Reacties zijn gesloten.