De kieviten zijn er weer

Zodra de kieviten terug zijn, zie je her in der mensen door de Friese weilanden scharrelen, beoefenaars van de oude Friese traditie van het eieren rapen, aaisykje in goed Fries …

120315-1526x

Zelf heb ik niets met deze traditie, die vaak van vader op zoon overgaat, omdat ik er niet mee ben opgegroeid. Ik trek er op een mooie voorjaarsdag liever op uit om wat plaatjes te schieten van de kieviten. Vandaag was daar een uitgelezen dag voor …

120315-1356x

De eerste kieviten die zich net binnen het bereik van mijn camera ophielden, trof ik aan bij de Tjonger. Op de bovenstaande foto is te zien dat er een paar kieviten lekker aan de waterkant zaten te zonnen, eentje was er aan het pootjebaden, en een vijfde exemplaar zette net de landing in …

120315-1521x

Ongeveer anderhalf uur later trof ik in de omgeving van Aldeboarn een kievit aan, die zich wat dichter bij de weg ophield. Hij bleef rustig staan om zijn kleurrijke verenpakket en z’n fraaie kuif even te showen …

120315-1524x

Mijn dag was weer goed!

15 gedachten over “De kieviten zijn er weer

 1. Zo ik ben eindelijk binnen na de tuinwerkzaamheden c.q. buitenwerkzaamheden, wat was het heerlijk weer. Ik zet de zonnebril er maar even bij op. 😉
  Heerlijk dat je er ook opuit kon vandaag. Je hebt ze mooi dichtbij kunnen halen. Wij hebben ze alleen maar gehoord evenals de tureluurs en grutto’s. Het is zo echt genieten.

  Like

 2. Ja wie wil er nu niet voor jouw lens paraderen! :O) En een spiksplinternieuwe camera :)) Het gekke is dat het hier met de kieviten nog erg rustig is. Ik miste hun geroep vandaag in het landschap

  Like

 3. Wat een mooie kleuren!
  Eigenlijk verbaasd me dit dan weer net zoals de kleuren van de spreeuw. Prachtig Jan.

  Grrr en nou word ik even heel boos.. Iemand heeft op mijn mailadres een wordpress account aangemaakt. Welke ik dus niet kan verwijderen, want dat kan niet bij wordpress… GRRR!

  Like

 4. Vandaag was een uitgelezen dag op erop uit te trekken, hoewel wat nevelig de hele dag toch was het heel aangenaam. Er is al genoeg te zien met al die vogels druk doende met hun nesten. Je hebt deze kieviten er goed opstaan Jan. Vandaag in de Weerribben zag ik ook kieviten ….. heerlijk even een stukje gevaren. Laat de lente maar komen.

  Like

 5. Helaas had ik teveel te doen om er met het fietsje op uit te trekken. Maar gelukkig dat jij als reporter door de landerijen gaat, zodat ik van het wel en wee hier in de buurt op de hoogte blijft.
  Echt voorjaar, nu de kieviten weer terug zijn. Een prachtige vogel.

  Like

 6. Ja, ze zijn er weer, ik kan er van genieten. Net als jij heb ik niet zoveel met dat eieren rapen.
  Vergis ik me of staan er ook nog twee Tureluurs op de bovenste foto?

  Like

Reacties zijn gesloten.