Weerbeeld maart 2012

Het wordt hoe langer hoe gekker, nu loop ik al een maand achter met mijn weercijfertjes. Normaal gesproken zou ik hier nu de gegevens over april moeten presenteren, maar als gevolg van de gezondheidsperikelen die me de laatste weken parten speelden zijn de cijfertjes over maart blijven liggen. Dat gemis moet ik dus eerst maar even goedmaken, dan komen de gegevens over april volgende week wel …

120303-1347x

De maand begon knap fris met in de eerste week maximumtemperaturen van 6 tot 10 graden. Tijmen en ik troffen het dan ook niet tijdens onze eerste gezamenlijke fotokuiertje in 2012. Gelukkig staan er in de Jan Durkspolder twee vogelkijkhutten waar we even beschut konden zitten …

120503-temp-maart

Vanaf de tweede week van maart gingen te temperaturen wat in de lift, halverwege maand volgde er nog een dipje, maar van 20 tot 29 maart was het voor de tijd van het jaar alleszins aangenaam weer. Uiteindelijk kwam de gemiddelde temperatuur in ons tuintje uit op 7,4 ºC tegen 5 ºC  normaal …

120321-1406x

De ooievaars hadden er zin in …

120319-1423x

De eerste lammetjes dartelden in de wei …

120315-1450x

De imkers waren weer aan het werk bij de bijenkasten ….

120322-1420x

En met uitzondering van 7 maart bleef het bijna de hele maand droog. Over de hele maand viel er in ons tuintje slechts 16 mm regen, tegen 60 mm normaal over de periode 1971-2000 …

120503-neerslag-maart

Kortom: alles wees op een aangenaam voorjaar, maar dat bleek in april toch even anders uit te pakken. Maar daarover volgende week meer.

15 gedachten over “Weerbeeld maart 2012

 1. Maart was mooi… April was een stuk minder, het leek wel opnieuw winter. Maar we gaan de goede kant op. Feit is wel dat ik veel van de Lente gemist heb. Zo zie je maar weer… ik hoop dat het nu wat beter met je gaat!

  Like

 2. Je hebt schitterende foto’s erbij geplaatst, met name die van de ooievaars.
  Wat neemt die onderste ooievaar toch een vreemde houding aan, zie ik het goed dat deze met de snavel in de borst van de ander prikt?

  Like

 3. Die van de ooievaars in actie Jan vond ik het mooiste..dat zal te verklaren zijn denk omdat er in mijn omgeving geen ooievaars zitten en de foto van de kleinzoon is fantastisch..wat een concentratie..

  Like

 4. Tijmen had ook een heerlijke foto shoot dagje 🙂
  Prachtige foto`s vooral die van de ooievaars-actie Jan.:)
  Echt een plaatje de spiegeling in het water
  Die eenzame boom met de stapelwolken erachter (volgend log) is echt genieten.
  Hier was het de hele dag bewolkt en koud brrrr.!
  Maart was ik al vergeten ,)
  Goed weekend
  🙂

  Like

 5. Als ik de foto van de bijen zo zie, ben ik zo blij dat wij ze niet meer hebben….
  Hopelijk komt met het stijgen van de temperatuur ook je kracht weer wat terug.

  Like

 6. Het voorjaar begon zo goed maar inderdaad in april was het snel met de ‘lol’ over.
  Leuke Tijmen zo in actie te zien, maar dat geldt ook voor de ooievaars.
  Je foto van het voorjaarslandschap vind ik prachtig.
  groetjes

  Like

 7. Ik vergeet het meestal ook snle wat voor weer het wqas, daarom juist blij dat je het iedere keer laat zien.
  Leuke foto van Tijmen, leuk dat hij al zo klein zo graag fotograferen wil en de liefde voor de natuur zo mee krijgt.
  De foto van de ooievaar is mooi.
  Greoten en gezellige vrijdag !

  Like

 8. Wat ellendig Jan dat je gezondheid niet mee wil werken.
  Ik hoop dat het vanaf nu weer beter zal gaan….ook met het weer.
  Het valt de laatste dagen weer wat mee maar april was nou ook niet bepaald de gezelligste maand.
  Fijn dat we weer eens een blog van je zien.

  Like

 9. Hahaha die ooievaars! Op een goed seizoen voor de baby’s… en praat me niet van April.. Ik heb er alles van meegekregen! 🙂

  Like

 10. ’t Is dat je het met dit overzicht oprakelt, maar ik kon me niet meer zo goed herinneren hoe het weer in maart was. Mooi overzicht geworden met de prachtige foto’s! Tijmen wordt/is een rasfotograaf.

  Like

Reacties zijn gesloten.