Koninginnedag bij de dobbe

Vrijmarkten, optochten en ander Koninginnedagvertier kunnen mij niet echt bekoren, ik zoek op zo’n dag liever de rust van de natuur op. Het was gisteren op de kop af drie maanden geleden dat ik voor het laatst bij de dobbe in het Weinterper Skar was. En dus was het ondanks het recente krachtverlies in mijn benen de hoogste tijd om daar weer eens een kijkje te nemen …

120430-1416x

Om mezelf onderweg tot rust te manen, heb ik ervoor gekozen om behalve wat foto’s ook wat video-opnamen te maken, en in het bosdeel ben ik even lekker naast het pad gaan zitten (foto boven) …

120430-1356x

Voor het eerst dit jaar kwam het kwik net boven de 20 graden, een ideale temperatuur om bij de dobbe eerst eens een tijdje lekker op het bankje in de zon te zitten. Behalve een passerend echtpaar dat even een praatje met me aanknoopte, was alleen het gekwinkelier van de vogels te horen …

120430-1357x

Nadat mijn benen weer wat tot rust waren gekomen, heb ik een paar maal korte tijd wat rondgescharreld, eerst eens aan de waterkant, daarna langs de bosrand. Tot mijn vreugde zag ik de eerste waterjuffers rondvliegen, maar even stil zitten voor de foto was er niet bij …

120430-1400x

Wie wel lange tijd heel stil bleef zitten was een kikkertje. Nadat al zijn buren, vrienden en familieleden al lang en breed in dieper water waren verdwenen toen ik naderbij kwam, bleef dit exemplaar heel rustig zitten …

120430-1358x

Ook een geaderd witje wilde wel even op de foto. Het kostte me teveel kracht om hem met de macrolens te benaderen, maar met behulp van de zoomfunctie lukte het ook aardig om hem in beeld te vangen …

120430-1429x

Het was een geweldige middag, maar ik was blij om uiteindelijk weer in de auto te zitten. Vandaag heb ik een welverdiende rustdag, en dat kan kan met de druilerige regen die hier momenteel valt helemaal geen kwaad.

25 gedachten over “Koninginnedag bij de dobbe

 1. Heerlijk Jan dat je weer een rondje kon maken!
  Tsja dat jij last hebt met je macrolens dat begrijp ik dan wel weer… Want ook ik beweeg best veel.. En dan is het voor jou zeker lastig! 🙂
  Ik weet niet wat ik zou doen, maar zo de natuur in, trekt me eigenlijk ook meer dan de mensenmassa!

  Like

 2. Fijn dat je genoten hebt van deze prachtige dag.

  Ook aan ons zijn deze festiviteten niet besteed Jan.

  We hebben de dollard route gereden (auto) vanaf Termunten
  en leuke stops gemaakt langs de koolzaadvelden :-))

  De visrestaurants waren helaas gesloten …….
  🙂

  Like

 3. Ik geniet met je mee Jan daar op dat bankje en het was daar beter toeven dan in de drukte die er overal was op Koninginnedag.
  Lekker met zo’n zoom dat je toch mooie foto’s kunt maken op afstand en het kikkertje zat daar speciaal op jou te wachten. Een fotogeniek exemplaar zo te zien 😉
  Na een paar druppels vanmorgen was het hier de rest van de dag heerlijk weer en morgen wordt ons nog zo’n dag beloofd. Geniet ervan.

  Like

 4. Prachtig, je hebt de pingo bereikt, dat doet me goed. Want toen we gistermiddag vlak van tevoren nog even hebben gesproken en ik je af en toe zag wankelen vroeg ik me af of het allemaal wel ging lukken. ‘k Heb me dus ten onrechte misschien wat zorgen gemaakt. En bij het bankje, ja daar was het goed toeven.

  Like

 5. Gezeten op een terras in Den Bosch dacht ik ook even “wat doe ik hier ?”
  Tot wij op de gedachte kwamen om een tocht over de Dieze te maken ( zonder fototoestel)…dat maakt alles goed.
  Maar…ik had best met je willen ruilen…..heerlijk deze rust.
  Ik kan even geen oranje meer zien.

  Like

 6. Wat zal je genoten hebben van zo’n mooie wandeling en de temperatuur.
  Ook vandaag was het hier lekker, vanmorgen even bewolkt, maar de hele middag zon, dus was genieten en volop te zien in de tuin.
  Heerlijk hé zo’n wandeling, hebben wij ook gedaan gisteren hoor. Houd ook niet van al die drukte en oranje gedoe. Mooi dat de kikker bleef zitten,hier springen ze ook weg als je butien komt.
  Gisteren in Bargerveen waren er volop libellen en juffers, heb ze niet op de foto gekregen.
  Groeten en rustig aan.

  Like

 7. Je eerste doel bereikt! Geweldig. Fijn dat je weer een kuiertje kon maken en dat je een leuke ontmoeting had met het kikkertje en het witje.
  Ook al is/was het wat druilerig, de temperatuur is niet echt slecht. Ik kreeg het zelfs warm bij het fietsen.

  Like

 8. De natuur begint weer lekker op gang te komen, nog even en de bomen zijn daar weer echt groen. Ik had gisteren ook een ontmoeting met een kikker, tijdens het wieden in de volkstuin. Hij was nog wat traag dus ik kon hem mooi bekijken. En hier ook alweer de eerste waterjuffer bij de sloot en vlindertjes in alle kleuren. Na zo’n vriendelijke lentedag kun je weer even binnenshuis nagenieten en je foto’s bekijken. Hier schijnt het zonnetje trouwens alweer, hopelijk bij jou ook.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.