Een koppeltje groene zandloopkevers

Behalve het mooie kleine vlindertje ’t groentje, waarvan ik hier gisteren een paar foto’s liet zien, behoort ook de groene zandloopkever (Cicindela campestris) tot de vaste bewoners van de Merskenheide …

130605-1334x

Op het zuidelijke pad had ik al een paar maal een vruchteloze poging gedaan om een macrofoto van één van die beestjes te maken. Hierbij was niet de wind, maar de snelheid waarmee de groene zandloopkevers van hot naar her rennen en vliegen …

130605-1335x

Op het oostelijke pad had ik uiteindelijk geluk, daar was een paartje actief. Ze namen er alle tijd en rust voor om aan hun nageslacht te werken, zodat ik er maar op de knieën bij ben gaan zitten om ze rustig en zo laag mogelijk met de camera te kunnen benaderen …

130605-1339x

Ik ben altijd wat dubbel over deze groene rovers. Hun metaillic groene dekschilden zijn prachtig in het zonlicht, maar man man … wat hebben ze een lelijke kop. Dat laatste was goed te zien in een logje over de groene zandloopkever van 14 april 2011

130605-1342x

21 gedachten over “Een koppeltje groene zandloopkevers

 1. Heel intieme macro’s heb je gemaakt. 🙂 Als ze zo bezig zijn hebben ze wel wat anders aan de kop dan een grote man met een groot zwart apparaat. Dus vluchten is er niet bij. Voor jou een uitgelezen kans om ze vast te leggen. Prachtig!
  De kop is mooi van lelijkheid!

  Like

 2. Ja en dan die houterige poten, ik vind ze ook niet echt mooi, behalve hun kleur dan! Mooie foto’s! Dat dan weer wel 😉

  Like

 3. Wat hun uiterlijk betreft zouden het buitenaardse wezens kunnen zijn. Tenminste…..wat ik me bij buitenaardse wezens voor stel. Ik kijk even niet naar de kop. Ze zijn prachtig van kleur. En bovendien, iedere gek heeft zijn gebrek.
  Mooi gefotografeerd Jan.

  Like

 4. Je hebt geluk met dit parende koppeltje Jan. Een vrijgezel laat zich idd zonder hulpmiddelen zo goed als niet fotograferen. Prachtige opnames van evenzo fraaie insecten. ze zijn overigens ook erg nuttig aangezien er vooral mieren op hun menu staan

  Like

 5. Knappe marco’s Jan haartjes scherp. Wat zitten deze beestjes toch ingenieus in elkaar.
  Ach wat de een lelijk vindt daar valt de ander op 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.