Het prieeltje afgebroken

Door alle lichamelijke ongemakken, heb ik dit jaar pas in augustus weer een kuiertje naar het prieeltje bij Doktersheide gemaakt. Nou ja, kuiertje … het werd bijna een overlevingstocht waarbij een kapmes handig geweest zou zijn, want het pad naar het prieeltje was nauwelijks meer te zien. Dat beloofde weinig goeds, vreesde ik …

170816-1320x

Ik was benieuwd hoe het prieeltje er nu bij zou staan, nadat het een jaar eerder was afgesloten i.v.m. instortingsgevaar als gevolg van zwamgroei. Tijdens mijn gang door het rietland kreeg ik er steeds minder vertrouwen in. Pas toen ik over het laatste stuk van het vlonderpad liep, werd mijn bange voorgevoel bevestigd, het prieeltje was compleet verdwenen …

170816-1328x

Alleen het metalen onderstel, als ’t ware het fundament waarop het houten prieeltje had gestaan, herinnerde nog aan de kijkhut, die ten prooi was gevallen aan dodelijke zwamgroei ….

170816-1330x

De omringende natuur is er nog steeds even mooi. Maar even lekker beschut zitten tegen regen en wind uit noordelijke richtingen, dat is er voorlopig niet meer bij. Ik kan alleen maar hopen dat Staatsbosbeheer besluit tot herbouw, maar ik vrees het ergste …

170816-1332x

Het is jammer, maar het is niet anders. Volgend jaar maar verder zien …

18 gedachten over “Het prieeltje afgebroken

 1. Het fundament lijkt me het duurste onderdeel. Het zou mooi zijn als ze enkele sponsoren vinden. Het lijkt me prima als aan de binnenkant van het prieeltje enkele borden komen te hangen waarop staat: “Dit project werd mede mogelijk gemaakt door Fokke de Jong, Feek Vonk en Hornbach.”
  Fokke de Jong, kan wel een prieeltje bouwen, want hij is de rijkste Fries volgens de Quote 500.
  Freek Vonk is eraan gewend dat zijn huis door ongedierte wordt opgegeten. https://www.televizier.nl/categorie/informatief/reclame-freek-vonk-aangepast-na-klachten.4079495.lynkx
  Hornbach, want die bouwen lachend weer op. https://www.youtube.com/watch?v=MgeeknnF-wg
  😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Wandelaars hadden me al verteld dat ik er niet meer naar toe hoefde te gaan. Ik ben ook bang dat er geen nieuwe komt, dan hoeven ze het pad ook niet meer open te houden. Verderop, onder Oostermeer, waar je nog een uitzichtpunt over de Leijen hebt, is de situatie ook veranderd, de parkeerplaats is veel meer richting het dorp verplaatst en je moet nu bijna een kilometer lopen voordat je bij dat uitzichtpunt bent. Jammer, maar de bereikbaar van de Leijen is voor “moeilijke lopers” behoorlijk terug gedrongen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, het is triest gesteld daar. Ik was vorig jaar net gewend geraakt aan de gedachte dat ik het zonder het uitzichtpunt bij Eastermar moest doen. Daar ben ik ook vaak geweest, maar ik pieker er niet over om dat hele stuk langs de doodlopende weg te lopen, want dat red ik niet. Tja, en daar komt het prieeltje nu dus bij. Blijft over het strandje bij het paviljoen. Het uitkijkplatform dat daar is gekomen, vind ik op zich wel een aanwinst, maar het is geen plek om langere tijd te zitten.
   Afijn, eerst in 2018 maar weer aan de kuier zien te komen, dan zien we daarna wel weer verder.

   Like

Reacties zijn gesloten.