Op een oude begraafplaats

Jullie vinden het toch niet erg dat ik in een wat mossige periode zit, hoop ik …, want dan ga ik er nog rustig even mee door. Zo op thema door mijn archief surfend, ontdek ik ineens weer allerlei kleinoodjes …

080116-1409x

Weet je waar je vaak ook heel mooi mos kunt vinden … op oude begraafplaatsen. Deze foto’s heb ik in januari 2008 gemaakt op de oude begraafplaats van het voormalig dorpje Ald Beets

080116-1410x

Meestal moet je heel diep door de knieën om mos van nabij te kunnen fotograferen, op oude begraafplaatsen is dat vaak een stuk gemakkelijker, omdat veel oude grafmonumenten een prima voedingsbodem voor mos vormen …

080116-1411x

15 gedachten over “Op een oude begraafplaats

  1. Mooi Jan, ik ben dol op mosjes en inderdaad… oude muurtjes hebben vaak veel moois te bieden.
    Ik was je een poosje kwijt, kreeg geen meldingen meer. Nu hopelijk wel weer🤔

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat een synergie Jan! Ik heb oog voor kleine plaatsjes waar de meeste mensen achteloos aan voorbij rijden (zoals Ald Beets) en jij hebt oog voor kleine pareltjes in de natuur waar de meeste mensen achteloos aan voorbij lopen (zoals mossen op de begraafplaats van Ald Beets). Dat is nog eens 1+1=3. Ik heb e.e.a. beschreven, gelinkt en afgebeeld op mijn pagina van Ald Beets. Een mooie aanvulling op wat ik daar al van had!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.