Naar de kleine hut

Verreweg de meeste foto’s die ik in de loop der jaren in de Jan Durkspolder heb gemaakt, heb ik genomen vanuit de grote vogelkijkhut aan het eind van de Westersanning. Deze hut is meteen vanaf de weg bereikbaar via een met wilgen omzoomd betonpad. Vanuit de ruim opgezette hut, die voorzien is van een rolstoelplateau, heb je rondom zicht over het zuidelijk deel van de polder …

Er staat echter ook nog een tweede vogelkijkhut in de Jan Durkspolder. Die staat wat verder weg en is eigenlijk alleen op goeie dagen nog bereikbaar voor mij. Maandag had ik zo’n goeie dag, en dus heb ik mijn wandelschoenen aangetrokken om aan het eind van de Westersanning via het schelpenpad in westelijke richting te lopen …

Bij een groot informatiepaneel over flora en fauna in het gebied, gaan we rechtsaf en volgen we een graspad dat omgeven door struweel en riet via een bruggetje naar een veel kleinere vogelhut leidt …

Als we het bruggetje achter ons hebben gelaten, krijgen we uitkijkend over een rietkraag een eerste glimp van de vogelhut te zien …

Waar het pad na verloop van tijd afbuigt naar links, krijgen we zicht op een klein ‘dode bomen bos’ …

Als we de blik vanaf die plek naar rechts wenden, zien we weer een door wilgen omzoomd paadje dat naar de vogelkijkhut leidt …

In deze hut is ruimte voor vier, misschien vijf mensen, die op een rijtje naast elkaar op een bank kunnen zitten om aan de oostkant van de hut uit te kijken over land en water …

Morgen een rondblik vanuit deze kleine vogelkijkhut in het noordelijk deel van de Jan Durkspolder.

23 gedachten over “Naar de kleine hut

 1. Je hebt ons mooi in woord en beeld meegenomen naar de kleine vogelkijkhut. Fijn dat je de wandeling kon doen!
  Na al die jaren samen wandelen ben ik er zelfs nog nooit met jou daar geweest.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik schat het op ongeveer 600 m. Dat is voor mij inderdaad een stevige kuier, één van de langste die ik dit jaar gemaakt heb. Dat voelde ik de volgende dag ook nog flink in mijn benen, maar het was enige extra vermoeidheid zeker weer waard.

   Like

 2. Het is daar mooie plek om te kijken. Vogelhut is handig om te doen. Dan kun je beter schuilen voor foto’s te maken. Meteen ook droog. Mooie omgeving daar. Lekker rust omheen. Fijne dag verder.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.