Muizen, schapen en zilverreigers

Sinds de sneeuw weer is verdwenen, vallen de grote zilverreigers weer lekker op in de weilanden, zelfs als het wat grijs en mistig is …

En er zijn weer veel zilverreigers momenteel. Vooral in It Lege Midden – het laaggelegen centrale deel van Fryslân, een veengebied dat zich uitstrekt van de zandgronden in het oosten tot aan de kleigrond in het westen – kun je soms tientallen grote zilverreigers bij elkaar aantreffen. En ze hebben het er goed, want er schijnen net als in de winter van 2014-2015 weer erg veel veldmuizen in de weilanden te zitten. Tot die conclusie komt Sovon Vogelonderzoek op basis van vogeltellingen, aldus Omrop Fryslân …

Er worden dit jaar veel muizenetende vogels gezien, waaronder een record aantal zilverreigers. De grote zilverreigers en de schapen op deze foto’s bevolkten een paar weilanden in de buurt van Goëngahuizen  …

33 gedachten over “Muizen, schapen en zilverreigers

  1. Dat is weer het voordeel dat de sneeuw is verdwenen. Zwanen en zilverreigers zijn dan weer echt wit. 😉
    Een zilverreiger tussen de schapen heb ik nog niet eerder gezien. Je was weer op het juiste moment op de juiste plaats.
    De molen maakt het plaatje en bijzonder en compleet.
    Een kwestie van geluk oké, maar daarnaast ben je bent ook een topfotograaf. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.