Het hoogste lied

Langzaam maar zeker komt het eind van een periode met uitzonderlijk mooi en vooral ook erg droog aprilweer in zicht. Voor mezelf vind ik dat eerlijk gezegd jammer, want het dragen van lichte, ruim zittende kleding komt mijn geplaagde buikwand wel ten goede. En dat betekent ook dat ik weer wat vaker en gemakkelijk op pad ben om een fotokuiertje te maken …

Om foto’s te maken hoef ik met dit weer overigens niet beslist op pad te gaan. Dagelijks komt de merel enkele keren langs om vanuit onze hazelaar het hoogste lied aan te heffen. En dat levert zo lang de bomen nog niet over een vol bladerdek beschikken best aardige plaatjes op. Het geruis van de oostenwind verhinderde helaas opnieuw een mooie geluidsopname …

27 gedachten over “Het hoogste lied

 1. Ha, Afanja…

  de merel!!
  Hier zittie lekker op de nok van het huis.
  En zingt zijn hoogste lied.
  Ik ben er altijd helemaal stil van…

  Soms komt-ie in de tuin wurmpjes scoren of badderen.
  Ik geniet enorme van deze tijd!

  Groetjes van Marlou

  .

  Like

 2. Prachtige opnames, Jan!
  Ik ben er ook zo blij mee… s’ochtends vroeg en s’avonds zingen ze hier met zijn 3en… echt genieten!
  Misschien valt het mee met het weer voor je Jan… ik hoop het voor je.
  Lieve groetjes Anna 🤗

  Geliked door 1 persoon

 3. Hier ook het hoogste lied maar dan vanuit de goudenregen en hetzelfde probleem door wind geen behoorlijke geluidsopname kunnen maken.
  Maar je foto’s die zijn prachtig even cd met vogelgeluid erbij en ik droom weg. 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Merels zie ik hier eigenlijk nooit, wel mezen en een roodborstje wat hier al een hele tijd komt en me volgt als ik in de tuin aan het werk ben. Alleen als ik een camera in de handen heb is die pleitte.

  Geliked door 1 persoon

 5. Niets is er fijner om wakker te worden van de merel die zingt.
  Dat hij vaak en luid op ons dak. 🙂
  Ik ben blij dat het weer beter met ze gaat.

  Mooi steekt de merel af tegen het groene blad van de hazelaar, daar heb ik geen ruimte meer voor.
  We tuinieren in de lengt, de breedte en gaan ook de hoogte in. 🙂

  Het was hier vanmorgen een stuk frisser dan de afgelopen dagen, volgens mij door de wind en de wolken.
  Wat regen kan geen kwaad voor de tuin ik heb gevraagd of ze het ’s nachts kunnen laten regenen en dat
  we overdag de zon zien, wie weet.

  Jan geniet van de resterende mooie dagen.

  Geliked door 1 persoon

  • De wind maakte het hier vandaag ook een stuk frisser dan de voorgaande dagen. Ik was even een stukje naar het noordoosten gereden om op de grens van Groningen en Fryslân uit te kijken nar weidevogels. Ik waaide daar bijna weg op de kale vlakte.

   Like

 6. April is zeker mooi weer. Nu nog…. Deze merel heb jij mooie foto’s gemaakt. Je kan het heel goed zien dat bladderen hard groeit. Harder dan bij ons in de buurt. Mooie oranje snavel heeft deze merel. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, het is zaak om vandaag en morgen nog veen te genieten van het mooie weer. Daarna moeten we maar afwachten wat het weer ons zal brengen. Regen is goed voor de natuur, maar voor ons valt er buitenshuis even wat minder te genieten, denk ik.

   Like

 7. Vorig jaar hebben wij de merel erg gemist, ze waren bij bosjes gesneuveld door het Usutu virus. De overlevenden zullen wel immuun zijn en fluiten met veel elan een netwerk van gezang door Gronsveld en aanpalende dorpen. Iedere merel zijn eigen lied, de een mooier dan de ander en soms maken ze er een potje van.Ik herinner mij de merel die jarenlang mijn oren teisterde met de River Kwai mars, die hij dan ook nog een maat te vroeg afbrak zodat ik mij gedwongen voelde zijn deuntje af te maken. Nee, dan nog liever de zanglijster, die heeft geen pretenties en roept maar wat. Mijn oude kat, die alleen maar muizen vangt, ervaart ze allebei als stoorzenders

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.