Gesignaleerd: de tureluur

Hoewel het over de gehele linie slecht gaat met de weidevogels, mag ik dit voorjaar niet klagen over het aantal weidevogels dat ik tot dusver voor de lens heb gekregen …

Het is intussen alweer ruim twee weken geleden dat ik de auto tijdens een ritje in de berm heb geparkeerd aan de Wolwarren bij Oudega. De plas-dras bood genoeg gevogelte om een tijdje naar te kijken …

Terwijl ik de bewegingen zo aanschouwde, zag ik na enige tijd een tureluur (Tringa totanus) rondscharrelen. De tureluur staat net als veel andere weidevogels de Rode lijst voor vogels staat. Dat werd met zijn prachtige oranje poten en snavel voor mij de vogel van de dag …

15 gedachten over “Gesignaleerd: de tureluur

  1. We hebben hier een plan Tureluur, waar het water weer deels teruggebracht wordt in de polder, daar zullen ze vast ook voorkomen, alleen ik kom daar nu zeker niet meer zo vaak, te ver om te wandelen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Mijn eerste tureluur zat zo’n 25 jaar geleden op een paaltje op Vlieland. Hè, da’s een leuke vogel, dacht ik nog. Maar ik had geen idee wat het was. Die onwetendheid stoorde mij zo, dat ik diezelfde dag nog een vogelgidsje kocht en beter ging letten op de vogels om mij heen. Zo had ik op iedere wandeling wat te doen en er ging een wereld voor mij open…

    Het is aan de tureluur te danken dat ik een enthousiast vogelaar werd, en nog altijd ben.

    Tureluur bedankt! 🙂

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.