’t Riedeltje van de Rietzanger

Sinds enige tijd zit er regelmatig een vogeltje luidkeels te zingen in een struikje vlak bij de plaats waar ik mijn auto parkeer wanneer ik naar de vogelkijkhut in de Jan Durkspolder ga. Een week of twee geleden ben ik hem maar eens op gaan zoeken. Afgaand op zijn uiterlijk en zijn zang, denk ik dat het een rietzanger is, die vanuit dit struikje zijn territorium overziet en bewaakt …

Tijdens de fotokuier die ik vorige week woensdag in de Jan Durkspolder maakte met mijn fotomaatje Jetske, zat hij ook weer op zijn plekje. Jetske was ook erg enthousiast over deze kleine zanger, zo valt vandaag op haar weblog te lezen in het logje “Rietzanger zing het hoogste lied”

Hoewel de wind het met zijn vrijwel altijd storende windgeruis en ferm heen en weer zwaaiende takjes en twijgjes niet echt gemakkelijk maakte, heb ik vanwege het fraaie lied van deze zanger toch maar even een filmpje gemaakt. Let er ook even op hoe hij zonder noemenswaardige onderbreking tussendoor even een smakelijk vliegje vangt …

25 gedachten over “’t Riedeltje van de Rietzanger

 1. best een moeilijke actie deze zanger filmen met die wind, dat is je toch best goed gelukt zo Jan
  mooie foto’s en video, deze rietzangen had er geen probleem mee dat hij in een soort kermis attractie zat 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Hallo Jan,
  Wat is dit gaaf en hij had echt het hoogste woord of lied.
  Heel knap dat je dit met de wind zo goed hebt kunnen vast leggen.
  De rietzanger leek het heen en weer zwiepen door de wind
  wel te waarderen want hij bleef zingen

  Groetjes Erica

  Geliked door 1 persoon

 3. Het was een feest om daar te zijn en te luisteren en te kijken naar deze zanger.
  Ik heb op mijn weblog aangevuld het verhaal over dat vliegje. Het was mij wel opgevallen maar ik had het niet omschreven. Moeten wij eens proberen zingen en eten tegelijk. 😉
  Mooi dat jij een overzichtsfoto erbij hebt geplaatst, toen ik met de serie bezig was kwam ik tot de ontdekking dat ik die vergeten was te maken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hoe vaak ik al geprobeerd heb dit vogeltje te fotograferen … Maar altijd verstopt ie zich in het riet en zie ik niet meer dan een glimp.
  Wat een geluk mr. Kelderhuis, dat deze maar liefst 2,5 minuut lang voor jouw poseert. Erg leuk, zo’n filmpje heeft zeker meerwaarde in dit geval.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Sandra. Op zich wel een herkenbaar verhaal, als je echt in of bij een rietveld of een flinke rietkraag zit, dan krijg je hem nauwelijks of niet te zien. Ik heb het even nagekeken, maar voor mij is dit toch de 3e keer dat ik er een aardige serie van heb kunnen maken.
   Omdat ik de wind in de rug had, lukte het wel voor het eerst om hem te filmen zonder echt storend windgeruis.

   Like

Reacties zijn gesloten.