Roodoogjuffer op gele plomp

Nadat we in de vogelkijkhut hadden genoten van de show van ‘De lepelaar met zijn mooie vangst’, stelde ik Jetske voor om nog even een stukje in westelijke richting over het schelpenpad ‘de Geau’ te lopen. Een lange kuier zouden mijn onderdanen me niet toestaan, maar het leek me wel goed om nog even de benen te strekken …

Dat bleek al snel weer een goede keuze te zijn. Omdat ik het dichtst naast de vaart liep, had ik tussen het rietkraagje door af en toe goed zicht op het wateroppervlak. Zo viel mijn oog op zeker moment op een waterjuffertje op een blad van de gele plomp, een Pompeblêd zoals we dat hier noemen …

Dichterbij komend en inzoomend met de camera, zag ik dat het een roodoogjuffer was. Ik laat even in het midden of het een Kleine roodoogjuffer was of een Grote roodoogjuffer, daarvoor zijn de verschillen voor mij te gering. Ik vond het in ieder geval weer een mooie vondst …

Zowel Jetske als Aafje spreken op gezette tijden hun zorg uit wanneer ze mij ergens aan de waterkant zien rondscharrelen of wanneer ik balancerend een of andere hindernis neem. Maar Jetske kan er bepakt en bezakt met haar drie camera’s ook wat van …

29 gedachten over “Roodoogjuffer op gele plomp

 1. Dat was een goed idee van je en het
  leverde je gelijk mooie foto’s op.

  Vandaag zit uitgaan er hier niet in de regen
  komt met bakken uit de lucht.
  Alleen ’n uitje naar het ziekenhuis.
  Misschien kan ik daar mooie
  portretten schieten maar dat
  durf ik niet. 😉

  Jan nog een fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ook dat was een goed idee om een eindje die kant op te lopen. Mooi gevangen.

  Zo op de foto lijkt het enger dan in werkelijkheid. Hoewel… ik had je nog gevraagd of je mij aan de rugtas wilde vasthouden zodat ik niet voorover zou duikelen. Maar volgens mij dacht je, die redt zich wel alleen. 😉 Het voordeel was wel dat contragewicht op mijn rug zat. 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.