Spinnetjes in de tuin

Zowel mijn MS als de Acnes zijn de laatste tijd gelukkig aardig rustig en stabiel. Dat heeft me de moed gegeven om sinds een tijdje op diverse fronten bewust, maar ook behoedzaam, te werken aan mijn conditie …

Met wat digitale hulp is veel en vooral regelmatig bewegen onderdeel van het strijdplan. Op dagen wanneer ik niet op pad ben, ga ik – wanneer ’t lichaam het toelaat – overdag in ieder geval eenmaal per uur enige tijd op fotografische strooptocht de tuin in …

Zoals op de bovenstaande foto’s te zien is, dienden kleine spinnen – vooral springspinnen – zich de laatste tijd regelmatig aan als sparringpartner. Gisteren trof ik op de tuindeur een wat schuchter spinnetje aan. Zodra ze zich bekeken voelde, probeerde ze heel sneaky – bijna in slow motion – aan de camera te ontsnappen …

31 gedachten over “Spinnetjes in de tuin

 1. Ik vind alle spinnen bijzondere dieren en heb hier ook al eens uitgebreid over geschreven op mijn natuur website maar jouw fotografie is wel heel veel beter dan die van mij , maar ja ik gebruik slechts mijn kleine camera en tevens ook om te laten zien dat je soms met veel geduld daarmee ook mooie foto’s kan maken. Zo een grote is te zwaar voor mijn artrose in de handen. Ik typ sinds lange tijd ook al met 2 wijsvingers en dat gaat mij al aardig goed af. Met de andere lukt dit ook niet meer. Je hebt tevens een prachtige die ik graag ontmoet en lees, al reageer ik niet altijd.

  Like

 2. Leuk filmpje, Jan, je hebt goed gebruik gemaakt van de muziek erbij!
  Maar de foto’s zijn subliem, vooral de tweede: die 4 ogen…
  Zie ik het goed dat hij er ook twee boven op de kop heeft?
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan de conditie bijhouden valt niet mee daar weet ik alles van en dan is de tuin toch heerlijk om het zo te kunnen doen.
  Dit leverde je weer een mooi blog op.
  Het filmpje is leuk geworden Klaproos zegt het al door de muziek lijk het bijna een Hitchcock film.

  Geliked door 1 persoon

 4. Fijn om te lezen dat het redelijk goed met je gaat, Jan!!
  Je foto’s zijn prachtig en je filmpje zo leuk om te zien… dat hij zo traag loopt is misschien wel dat hij een vrouwtje ruikt… ja, dan moet je voorzichtig zijn, denk ik zo… 😉😁
  Lieve genietgroetjes, Anna 🤗

  Geliked door 1 persoon

  • Dat laatste spinnetje bewoog zich meteen zo voorzichtig, dat ik meteen ben begonnen met filmen. Erg mooi om te zien hoe hij jheel stilletjes ongezien probeerde weg te komen. Zelf was ik ook wel tevreden over de combinatie van beeld en muziek. Dat lukt de ene keer ook beter dan de andere keer.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.