Zomers herfsttafereel

Hoewel we hier voor mijn gevoel nog steeds in het droogste deel van ons land zitten, heb ik last van een zomerdipje. En gezien de weersvooruitzichten voor zowel de lange als de korte termijn, zal het er eerst ook nog niet veel beter op worden …

Zo warm en stabiel als vorig jaar met van maart tot november vrijwel alleen hogedrukinvloeden, hoeft het ook niet meteen weer te worden. Maar zo af en toe eens een paar dagen wat minder wind en wolken, en vooral wat meer zon, zou me eerlijk gezegd wel weer passen zo langzamerhand …

 

44 gedachten over “Zomers herfsttafereel

 1. Jan, ook ik heb het idee dat de meeste regenbuien ons links en rechts passeren.
  Er valt wel regen, maar het mocht best meer zijn, vooral als er weer een drogere, warmere periode nadert (eerst zien, dan geloven).
  Zodat je gewoon zonder jas lekker buiten kunt zitten…
  Hartelijke groeten van Zem.

  Liked by 1 persoon

  • Ja, het is opvallend dat de meeste buien de laatste tijd weer om ons heen gaan. Het meest vervelend vind ik dat de meteorologen in deze onstabiele situatie ook helemaal geen zekerheid te bieden hebben. Gisterochtend had het hier veel en lang zullen regen, waarna ’s middags de zon zou doorbreken, volgens de verwachtingen. Daar klopte ditmaal weer helemaal niets van. ’s Ochtends scheen de zon en was het prachtig, terwijl het pas na 14:00 uur wat regenachtig werd.
   We zullen moet wachten op vast(er) weer. Het is niet anders.

   Like

  • Dankjewel, Anna.
   Ja, dat de cv nog vrijwel elk dag op zijn minst ’s ochtends omhoog moet om het vocht in de kamer te verdrijven, vind ik ook knap storend. Maar ja, ik kan ook niet zonder, want dan verkrampen mijn benen weer. We doen het er maar weer mee, en we maken er maar ’t beste van blijven maken.

   Liked by 1 persoon

 2. Gisteren ons deel gehad wat regen betreft !
  De natuur zal best wel tevreden zijn hoop ik !
  Ik verkies toch buien in niet zoals gisteren de ganse dag !
  Tussen de buien door kan je nog iets nuttigs doen buiten !
  Laat voor mij maar de zomer komen, maar ook hoeft het niet zo warm te zijn als vorig jaar !
  Geniet nog van je dag Jan !

  Liked by 1 persoon

  • Dagen met vrijwel alleen maar regen hebben we hier al een tijdje niet meer gehad.
   Buien kunnen wel fotogeniek zijn, maar daar heb ik nog wel wat van in het recente archief. Ik verlang nu echt naar een periode met wat zonnig en stabiel weer. Dat maakt het voor mij weer net wat makkelijker om op pad te gaan. We wachten het af. Vandaag heb ik mijn wandelingetje in elk geval weer kunnen maken, dat is meegenomen.
   Fijne dag verder.

   Liked by 1 persoon

 3. Houd de moed erin, gelukkig kunnen we er niets aan doen, dan was er nog meer ruzie in de wereld. Hier in Noord-Holland lijkt het me voorlopig wel nat genoeg 🙂 Maar ik wil het ook wel wat zomerse, het gaat toch al zo snel, voor je het weet is het echt herfst.

  Liked by 1 persoon

  • Je weet hoe ik over tropische temperaturen denk. maar die heb je ook niet nodig om je stroom op te kunnen wekken. In tegendeel, ik heb begrepen dat veel panelen vorig jaar vanwege de aanhoudende warmte minder stroom leverden dan normaal gebruikelijk zou zijn.

   Like

 4. Hallo Jan,
  Ik denk dat wij hier records hebben verbroken zoveel regen is er gevallen.
  Donderdag had ik zo graag naar de duinen willen gaan, maar dat plan
  is letterlijk in het water gevallen.
  Haast 30 mm regen was er in een dag gevallen in de regenmeter.

  Het zijn sfeervolle herfstfoto’s geworden, ik denk dat iedereen naar
  een beetje zon verlangt.

  Groetjes Erica

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.