Zwaluwen bij de hut

Nauwelijks zichtbaar deinden de waterlelie en de gele plomp vlak voor de nieuwe kijkhut ‘Blaustirns’ op en neer. Terwijl ik zo wat over het wateroppervlak zat te turen, bekroop me ineens het gevoel dat ik bekeken werd …

Een blik zijwaarts door de opening van de hut leerde me al snel dat dat ook wel klopte. Op een van de palen van de schutting aan het eind van het vlonderpad zat een boerenzwaluw naar me te kijken. Met in zijn snavel wat nestmateriaal, zat hij wat schuchter en afwachtend om zich heen te kijken …

Ik besloot me weer om te draaien en stilletjes te blijven zitten. Het duurde niet lang voordat ik achter me even wat zacht vleugelgeruis hoorde. Nadat ik even later buiten de hut gezellig gekwetter hoorde, besloot ik nog eens in de hut rond te kijken. Jawel, in een van de hoeken werd nog hard gewerkt aan een nestje …

– wordt vast nog wel eens vervolgd –

36 gedachten over “Zwaluwen bij de hut

 1. ‘Nauwelijks zichtbaar deinden de waterlelie en de gele plomp vlak voor de nieuwe kijkhut ‘Blaustirns’ op en neer’ dat heb je poëtisch omschreven.
  Prachtige foto’s van de boerenzwaluw. Leuk dat ze zo snel het nieuwe stekkie inwijden.

  Geliked door 1 persoon

 2. de berichten in het magazine van Natuurmonumenten over het verdwijnen van de wilde bloemen stemmen mij somber, ik heb het zelf natuurlijk allang ervaren, maar toch.
  zwaluwen zie ik hier niet meer, maar van jouw blog knap ik weer helemaal op,

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooi, die Boerenzwaluwen. Bij mij waren ze nog niet zover dat ze al aan het nestelen waren, maar ook toen zaten ze al buiten te wachten, ze waren duidelijk iets van plan toen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Ohhhh wat leuk, Jan!!
  Hij/zij weet niet of ze jou wel kom vertrouwen… 😉 maar vaak overheerst de drang.
  Leuk en ben benieuwt naar het vervolg.
  Lieve genietgroetjes, Anna 😊

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.