Met Tijmen bij de Elfstedenbrug

Terwijl we Hegebeintum achter ons lieten, kwamen Tijmen en ik er al pratend achter dat de dag tot nu toe eigenlijk steeds iets met water te maken had gehad. Om de dag in stijl te eindigen, stelde ik voor om op weg terug naar huis nog even een tussenstop te maken bij het Elfstedenmonument dat is aangebracht op de Canterlandse brug (kaartje Google maps). Daar waren we weliswaar allebei al eens geweest, maar Tijmen vond het een prima plan …

Wat zou het mooi zijn om de deelnemers aan een volgende Elfstedentocht hier nog eens onder door te zien gaan. Maar de klimaatopwarming maakt die kans er helaas niet groter op. Te voet viel het ook al niet mee om eronder door te gaan, een deel van het vlonderpad was verdwenen. Nadat ik had verteld dat de andere kant van de brug in afwachting van de volgende tocht nog leeg was, liet Tijmen zich niet door de verdwenen planken weerhouden om even te kijken of dat nou wel echt zo was …

Nadat hij droog terug was gekomen, kon hij bevestigen dat ik gelijk had. Geen zoete koek meer voor deze jongeman, eerst even factchecken, luidt het devies.   😉

Op weg terug naar de auto hebben we nog even gekeken hoe de grijper bij het gemaal zijn werk deed en alle vuil voor het hekwerk weg viste, zodat het water kan blijven stromen …

Een half uurtje later kon ik Tijmen weer veilig thuis droppen. We vonden het allebei een mooi en gezellig uitje, dat zeker voor herhaling vatbaar is. We hebben afgesproken om de draad volgend voorjaar weer op te pakken.

43 gedachten over “Met Tijmen bij de Elfstedenbrug

 1. mooie brug en versiering, ja schaatsers zullen er wel niet veel meer onderdoor gaan Jan vermoed ik gezien de temperatuur stijgingen
  leuk dat Tijmen toch even naar de ander kant ging, gelukkig zijn de balken nog wel stevig genoeg 🙂 om er over heen te lopen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi monument maar jammer van de vlonderschade. Zoiets moet gekoesterd worden.
  Ik vrees dat het het enige is wat er van deze tocht overblijft, het is wachten op een nieuwe klimaatverandering.
  Nu maar hopen dat ik het mis heb.

  Geliked door 1 persoon

 3. Je was in ieder geval klaar … voor de foto van het jaar … voor geval het mis zou gaan op de smalle planken 🙂
  Mooi dat je zo leuk contact hebt met je kleinzoon Jan. Zeker iets om te koesteren en mooi om naar een vervolg uit te kunnen kijken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Dit was een mooie en Frieslandwaardige afsluiting van jullie geslaagde fotokuier.
  Dat is toch wel een raar verhaal van die vlonderplanken. Gestolen? De vlonder is toch nog niet verrot.
  Heeft Tijmen ook nog eerst op Google Maps, streetview gecheckt? Daar is het dus niet te zien. Ik vind het wel mooi dat hij zich niet zomaar wat op de mouw laat spelden. Dat doen er al genoeg mensen.
  Mooi dat jullie plannen hebben voor volgend voorjaar. Of misschien eerder als er een mooie winter komt tijdens de kerstvakantie?

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, die planken moeten haast wel moedwillig zijn weggehaald door een of andere onverlaat. Je kunt er natuurlijk ook lekker ongezien werken en buren die op enig geluid af komen, zijn ook in geen velden of wegen te bekennen.
   Het valt te prijzen dat de jeugd kritisch in het leven staat momenteel. En Tijmen weet ook dat ik dat waardeer. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 5. Tijmen en jij hadden een mooie dag samen, en hij neemt niets zo maar voor zoete koek aan: zelf checken! Mooi zo, Jan, een kind naar je hart.
  Volgend jaar weer een tocht samen.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 6. Een mooie belofte. Dat monument heb ik nog nooit gezien. Het is prachtig Jan en ja de Elfstedentocht, daar vrees ik ook voor dat die nog kan plaats vinden. Factchecken, ja weer nieuwe woorden en ervaringen maar hij heeft het er toch droog van afgebracht! Een heel fijn verhaal.

  Geliked door 1 persoon

 7. Mooie foto’s en mooie herrinneringen aan diet brug !
  Ik ben steeds verrast hoe mooi je dat in beeld brengt !
  En inderdaad met de klimaatopwarming weet je niet of dit ooit nog eens zal gebeuren dat ze er door komen want de winters zijn niet meer als vroeger !
  Kan best geloven dat jullie een fijn moment beleeft hebben ! Houden zo !
  Groetjes en fijn lang weekend !

  Geliked door 1 persoon

 8. Elk jaar opnieuw hoop en droom ik van een Elfstedentocht, daarboven in het Friese land. Weliswaar vanuit mijn luie warme zetel dan 🙂

  Die brug is heel mooi.

  Vlonders langs het water, ik vind het een prachtige combinatie. Net als jij en je kleinzoon!

  Geliked door 1 persoon

    • Klopt, in mijn jongere jaren heb ik heel wat tochten gereden. Eerst samen met mijn vader, later met vrienden.
     Twee jaar nadat de diagnose MS bij gesteld was, heb ik in 2006 mijn schaatsen noodgedwongen aan de wilgen gehangen. En dat doet eigenlijk elk jaar wanneer er ook maar een dun ijsvloertje ligt toch weer even pijn. Er is niets is zo mooi als tussen berijpte rietkragen door het Friese land te schaatsen.

     Like

     • Wat zeg je dit mooi!
      Een moeilijk lot om dragen, op zoveel vlakken. Jij kan alleen aanvaarden.
      Ooit – in een ver verleden- kreeg ook ik deze ‘mogelijke diagnose’, bleek achteraf niet waar te zijn, en er kwam nooit meer een andere diagnose. Ondanks de soms halsstarrige klachten.
      Gelukkig maak je de wereld zo fijn met je fotografie en verhalen.

      Geliked door 1 persoon

      • Dat laatste is ook vanaf het begin zo’n beetje mijn houvast geworden. Ik ben vrijwel meteen begonnen te bloggen en te fotograferen. Enerzijds om lichamelijk in beweging te blijven, anderzijds om d.nm.v. het schrijven mijn geest enigszins lenig te houden. Gek genoeg gooide een andere vervelende kwaal de afgelopen veel meer roet in het eten dan de MS. Maar we houden moed, opgeven is geen alternatief.
       Hoe vervelend een nare diagnose ook is, het kan wel duidelijkheid en houvast geven (denk ik).

       Geliked door 1 persoon

 9. Wat is daar mooi om te zien. Hun hebben wel mooi gedaan met elfstedenbrug gedaan. Was goede tijd geweest. Mooi!! Toen keken wij ook toen ernaar. Zo mooie wedstrijd. Hopelijk dit jaar of volgende gaat gebeuren met elfstedentocht. Moet wel strenge winter krijgen. Mooi in Tijmen te zien. Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.