Twijfelachtig houvast

Veel mensen zijn op zoek naar houvast in deze onzekere tijd. Zelf kom ik weinig verder dan af en toe even een twijfelachtig houvast …

42 gedachten over “Twijfelachtig houvast

 1. Mooi beeld en passend bij je gevoel op dit moment.

  Zo op het eerste oog lijkt het een twijfelachtig houvast, maar voor dit pluisje is het op dit moment genoeg. Totdat het volgende zuchtje wind komt en het pluisje wordt meegevoerd. Ook dan dan krijgt het een nieuw houvast. Om uiteindelijk een plekje te krijgen op de grond waar het hopelijk stevig kan gaan wortelen.

  En dat wens ik jou en ons allen toe.

  Geliked door 1 persoon

 2. Houvast zoeken is nodig maar het vinden is moeilijk. Moest gisteren naar de dermatoloog en dan kom je daar met een masker op en die vrouw ook, maar haar gezien? Nee ik weet niet hoe ze eruit ziet en mij zal ze niet herkend hebben van mijn identiteitskaart, lijk er niet meer op, draag geen bril meer en mijn haar is 5 x zolang 🤣. Onwerkelijk. Veilig voelt het allemaal niet…

  Geliked door 1 persoon

  • In een dergelijke situatie ben ik hier nog niet geweest. Wat ik er op tv van gezien heb, maakt dat het leven opnieuw een stukje onpersoonlijker dreigt te worden. Ik kan me de tijd nog herinneren, dat alleen geboefte gemaskerd over straat ging … 😉

   Like

 3. Jan wat heb je dit mooi vorm gegeven, dat is precies hoe veel mensen zich voelen.
  Het is een rare gedachte dat het nooit meer het zelfde zal worden.
  En ik ben het zat om steeds maar bij de kwetsbare mensen te behoren daar wil ik helemaal niet aandenken.
  Thuis word ik er voortdurend aan herinnerd 24 uur per dag hoor ik de zuurstof pruttelen de klok hard tikken.
  Verder is stil heel stil en dat zal voor veel mensen zo zijn.
  Maar dan doe ik de keukendeur open en hoor ik de vogels zie de druppels op het groen en soms komt de zon er door.
  Dan denk ik wat zijn we toch rijk dat we dit mogen hebben.

  Geliked door 1 persoon

  • Aan die rijkdom in en rond huis moeten we ons maar zien vast te houden, Erica.
   Zelfs ik hoor als jonge zestiger met MS intussen tot de risicogroepen. Zo lang ik nog mobiel ben, weiger ik me volledig te laten opsluiten. Zodra mijn been weer wat wil meewerken, probeer ik met inachtneming van de regels volgende week bij beter weer toch de natuur wel weer even op te zoeken.

   Like

 4. Tere ragfijne foto.

  De twijfel overwint hier steeds meer op het houvast. De nieuwsberichten ontnemen me de moed, er zijn de voortdurend tegenstrijdige berichten, ik mis zoveel en zo hard, de toekomst lijkt één grote pot onzekerheid, ik mis het ‘gewone’ leven, als vanouds, maar begrijp nu beter dat wij hier echt wel in een luxe situatie mochten leven, zonder oorlog, zonder voedseltekort, zonder grote angst.

  En toch, toch….

  Geliked door 1 persoon

 5. Als een pluisje in de wind, zo kun je je voelen in deze onzekere tijd.
  Het lijkt wel een tweelingpluis, een koppeltje dat elkaar stevig vasthoudt.
  Ach ja, Jan, we moeten er maar wat van maken.
  Ik hoop echt dat je been wat opknapt.
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat koppeltje had ik er ook in gezien, Zem 🙂
   Mijn enkel is intussen weer aardig opgeknapt. De ontsteking op mijn onderbeen wil nog niet echt afzakken, maar dat zal zijn tijd moeten hebben, neem ik aan.
   Groeten en maak er een mooi weekend van.

   Like

 6. Ik kom ook heel weinig naar buiten. Ik ben al paar weken niet naar buiten geweest. Toch vermijden. Ik ga proberen volgende week te doen. Hele kleine wandeling maken. Ik ben zo bang. Veel mensen uit de buurt. Pluizig paardenbloem zie je heel goed op de foto. Het is onzekere tijden. Toch komen met versoepeling. Ik vind allemaal te snel…….

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.