Turend naar frisgroene toppen

Sparjebird is een speelbos naar mijn hart. Niet alleen vanwege de mooie uit hout tevoorschijn getoverde dieren en de leuke opdrachten voor jong en oud, maar ook omdat niet ver voorbij de eekhoorn al het tweede gerieflijke zitplekje op deze fotokuier stond. Het bankje was in zon en luwte op dat moment zeer welkom. Denkend aan de opdracht, zakte ik even lekker onderuit en richtte ik de blik omhoog …

De kleurrijke tooi van herfstbladeren kan erg mooi zijn, maar ook de frisgroene tinten van bladeren in het voorjaar loont de moeite van het bekijken. En zo gaf ik me even over aan de zachtjes heen een weer wiegende bladeren boven me … Eekie heeft zich niet laten zien, maar mijn fotomaatje attendeerde me wel op wat anders …

– wordt vervolgd –

34 gedachten over “Turend naar frisgroene toppen

 1. ‘Vroeger’ was ik degene die naar boven keek als we samen op stap waren en jij was vaker met de macro’s bezig. Het lijkt erop alsof de rollen zijn omgedraaid. Oftewel ik heb dit moois boven onze hoofden helemaal gemist.
  Mooie serie met het frisgroen en het heldere blauw.

  Geliked door 1 persoon

 2. Heerlijk Jan, die fris groene bladeren met die blauwe lucht !!
  Het is weer genieten bij je… kan er ook van hieruit er even bij wegdromen. 🙏
  Lieve geniet groetjesss 🤗

  Geliked door 1 persoon

  • Hopelijk is het goed gegaan en is er niets geks gevonden.
   Dergelijke foto’s of filmbeelden hebben inderdaad een ontspannende en rustgevende werking. Boven de tandarts stoel hangt ook zo’n mooi plaat waar je afleiding en ontspanning in kunt vinden. Dat soort dingen kan veel meer gebruikt worden, volgens mij.

   Geliked door 1 persoon

 3. Waarop attendeerde ze je? Op werken met de spiegel?
  Ik had het ook al opgemerkt toen ik onlangs in het bos wandelde, nog even en de kruinen worden voller en zwaarder en minder fris.
  Geniet het WE, Jan 👍

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.