Meer druppels in ’t groen

Ik had me voorgenomen om vandaag te beginnen van het vervolg van de fotokuier met Jetske van vorige week woensdag. Dat voornemen is na de langdurige motregen van gisterochtend echter in het water gevallen. Er is weliswaar maar 2 mm regen gevallen, maar een zacht regentje geeft de mooiste druppels …

Nadat Jetske gistermiddag in haar logje over de Brede orchis in het Weinterper Skar’ ook nog eens schreef hoe ik haar in het begin van onze vriendschap met mijn pareltjes van druppelfoto’s heb geïnspireerd, kon ik moeilijk anders dan jullie vandaag maar even vrij te laten klikken en kijken …

– morgen gaan we hier naar de Leijen –

 

45 gedachten over “Meer druppels in ’t groen

 1. Ha Afanja,

  prachtig, zoals jij dat hebt weten vast te leggen. ❤️
  Ik zou er wel een ketting van willen, maar ja… zodra die om mijn nek hangt gaan de druppels verdampen…

  Groetjes!
  Marlou

  .

  Geliked door 1 persoon

 2. De grootste druppel, met het minilandschapje erin, springt er voor mij uit.
  Wij hadden zondag 3 mm in de meter, maar de nacht tevoren was er een venijnig onweersbuitje overgetrokken met maar liefst 7 mm regen. Dat vond de tuin wel fijn, maar duidelijk niet genoeg.
  De droogte is best zorgelijk,
  Maar Jan, we kunnen er weinig aan doen.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Wij hebben in totaal ca. 7 mm regen gehad. De tuin is er lekker van opgefrist, maar natuur en landbouw hebben er weinig aan. Voorlopig zit er geen regen van betekenis in de verwachting, dus we zullen het er inderdaad mee moeten doen.

   Like

 3. Je heb helemaal gelijk Jan, het ene kan niet zonder de andere… heel mooi !!!
  Het zijn net allemaal kleine wereldtjes op zich… en dan moet ik weer denken aan een knikkerspel… laat maar rollen… 😁
  Heerlijk Jan, ik heb weer genoten !
  Lieve groetjes Anna 🤗

  Geliked door 1 persoon

 4. De hele wereld in een druppel. En wat kan jij die ongelooflijk mooi op foto zetten. Het ontroert me echt.
  Als ik druppels zie in de tuin, kan ik niet anders dan aan jou denken, dat belooft telkens weer nieuwe pracht.
  Ons leven zit in bubbel, de druppel bevat de hele natuur.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.