Handen af van politici en journalisten!

Met viruswaanzinnigen en maskermijders was ik al een tijdje klaar. Het is voor geen van ons allen een fijne en feestelijke tijd, maar we zullen er wel met zijn allen doorheen moeten. Als de maatregelen die daartoe worden getroffen je niet aanstaan, dan mag je daar binnen de wettelijke kaders en met inachtneming van de regels tegen protesteren. Maar van politici en journalisten blijf je met je poten af! En anders dan donder je wat mij betreft maar op. Als je zo nodig wilt protesteren tegen wat volgens jou dictatoriale toestanden zijn, ga dan lekker naar Wit-Rusland of zo …

Dat gezegd hebbende … Nu we weer in een gedeeltelijke lockdown* zitten, wordt het tijd om me maar weer eens terug te trekken op een plekje in de luwte. Toen de intelligente lockdown* in het voorjaar eenmaal was ingedaald, was het in de tuin goed toeven. Met tussendoor af en toe eens een ritje naar de Jan Durkspolder of een ander rustig plekje in de natuur, was de tijd prima om te krijgen. Toen lokte het buitenleven wel, dat is nu met de lagere temperaturen toch even anders …

Daarom ga ik er de komende tijd maar weer even lekker op virtuele wijze tussenuit. De vorige virtuele vakantie leidde naar Terschelling, ditmaal gaan we wat verder van huis. Wie me de komende tijd zoekt, en dat zou best eens even kunnen duren, kan me hier vinden …
* Weet iemand het verschil tussen de ene lockdown en de andere …?

44 gedachten over “Handen af van politici en journalisten!

 1. Jij mag van mij lekker op virtuele vakantie naar Frankrijk, zelfs via de tijdmachine…
  Als je maar niet in het “regeringsvliegtuig” stapt, Jan 😉
  Mooi verblijf toegewenst, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Zem. Ik weet wat ik doe, daar zouden zeker mensen in de hoogste kringen wel wat van kunnen leren. Die virtuele vakantie is een bewuste keuze waar ik nu al veel plezier aan beleef. En het aardige is dat er voor iedereen ruimte is om mee te reizen en onderweg te genieten van de weidse panorama’s en meer moois.

   Like

 2. RE: Met viruswaanzinnigen en maskermijders enz………..
  Zo dat moest er even uit, wat een vreemde kostgangers lopen er op deze aardkloot rond Jan

  Leuk idee je virtuele Frankrijk vakantie, ben er nooit op vakantie geweest
  Maar wel veel met de vrachtwagen, de taal vond ik het moeilijkst, maar wat een schitterend land

  Geliked door 1 persoon

 3. Om de maatregelen maal ik niet, alleen vind ik het niet leuk dat ik maar één dochter of zo mag knuffelen, je kiest niet tussen je kinderen en voor de rest zit ik alleen…
  Ik ga genieten van je virtuele reis naar FR en hou het veilig Jan, doe ik ook.

  Geliked door 1 persoon

 4. Iedereen wist wat er zou gebeuren.We reden recht tegen de muur in. Dat er een periode van controle zou moeten komen, en beperkingen,was op voorhand al duidelijk. Met de infectiedruk die nu zo hoog is, is het bijna onmogelijk om dat om te keren.

  En die klojo’s die journalisten en politici fysiek aanvallen of bedreigen, die mogen idd gewoon ophoepelen
  Viruswaanzin spreken ze dan over, terwijl de waanzin duidelijk in hun hoofd zit!

  Geliked door 1 persoon

 5. Zolang ik op veilige afstand van iedereen kan blijven en dat kan hier makkelijk zie ik het nut er niet van in, natuurlijk weet ik ook wel dat het om de veiligheid van anderen gaat en niet alleen voor mezelf. Gelukkig heb ik gezond verstand en zit er wel altijd één in mijn tas.

  Geliked door 1 persoon

 6. Helemaal gelijk Jan, mensen moeten maar eens ophouden met jammeren en gewoon doen wat hen gevraagd wordt. Trouwens de situatie waar we nu in zitten, heeft een deel van onze bevolking zelf veroorzaakt. Wij zouden dus eerder reden moeten hebben om kwaad te zijn op die domme minderheid…. Naar mijn gevoel zijn de strenge maatregelen zelfs niet voldoende. Er zijn nog te veel dingen die nog steeds mogen en die wel degelijk grote risico’s kunnen inhouden. Eén zaak is zeker positief, de maatregelen in Nederland en België zijn nu meer gelijklopend zodat er geen “migraties” gebeuren zoals we gekend hebben. Maar vergeet niet, dit is een wereldprobleem en geen probleem van een paar landen. Ik heb soms de indruk dat we gewoon dweilen met de kraan open. We zullen maar het beste hopen en vooral voor onszelf bepalen wat verstandig is en wat niet…. gelukkig zijn er nog mensen die dat kunnen zonder zich te gedragen als een stel verwende kids.

  Ondertussen Jan, laat je ons maar genieten van je virtuele vakantie(s), die ons dan even alles doen vergeten 🙂
  Fijn weekend,
  Rudi

  Geliked door 1 persoon

  • Zo lang passagiers vanuit alle delen van de wereld hier gewoon op Schiphol uit kunnen stappen en zo lang niet iedereen bereid is om samen de schouders eronder te zetten, is het wachten op een echt harde lockdown, vrees ik. En dan nog … ;-(
   In en vanuit mijn eigen veilige kleine bubbel ga ik er even op virtuele tussenuit. Ik ga er zeker van genieten, hopelijk lukt dat mijn volgers ook. 🙂
   Jij ook een goed weekend, Rudi.

   Like

 7. Veiligheid voor alles, ook hier doen we zoveel mogelijk om uit te kijken, mondkapjes op en ik trek zelfs handschoentjes aan bij de winkels.

  Maar goed, handen af inderdaad. Het verschil met deze lockdown en de vorige, in mijn optiek, is dat het dit keer alleen de horeca is die dicht gaat, de contactberoepen gaan gewoon door dit keer…. fysio, kapper, massage of andere therapieën.

  Vliegen gaat gewoon door, mensen kunnen nog altijd gewoon naar het buitenland.. ik bedoel, een heel groot verschil, en dat laatste? Ben ik voor om het weer stil te leggen.

  X

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan je hebt volledig gelijk het respect lijkt zover in deze maatschappij.
  Ik denk zo als velen van ons dat het ook binnen blijven is.
  De dokter kwam donderdag langs en ik had zelf het gevoel dat het nog niet goed zat in
  mijn longen dus ik heb gevraagd of ze nog even wilde luisteren.
  Ik heb weer een stoot kuur prednison en ’n griepprik te pakken.
  Dinsdag komt de dokter weer.

  Jan goed weekend gewenst en soms is het beter om de tv uit te zetten.

  Geliked door 1 persoon

 9. Hier zit net de persconferentie erop. Restaurants gaan ook weer dicht.
  De oncontroleerbaarheid van het virus én de maatregelen hakken er hier toch weer diep in.
  Ik hoop dat de zon dit ook begrijpt en ons nog even -lang- trakteert op mooie dagen. Dan voelen we ons allen, ondanks alles, toch nog zonniger.
  En graag, een virtuele vakantie.

  Geliked door 1 persoon

  • Het was hier in het noorden vandaag mooi, maar fris weer. Halverwege de ochtend kwam de zon door (zie de tweede foto). Vanmiddag heb ik nog wat in de tuin rondgescharreld en ik heb even lekker in de zon op het terras gezeten. Van dat soort momenten zullen we het de komende tijd toch moeten hebben, denk ik. Volgende week lijkt het zachter, maar ook natter te worden … dus die virtuele vakantie komt er!
   Maak er een mooi weekend van.

   Like

 10. Ik word ook ziek van al die onbenullen en oenen die schreeuwen voor hun vrijheid én hun rechten… Voor mijn part steekt men ze allemaal in een oud door prikkeldraad omringd gebied en laat ze daar maar wat uitrazen. Als ze dan toch ziek worden… trek dan maar je plan oen.
  De 2de lockdown zal erger worden dan de eerste omdat het winter wordt, het griepseizoen voor de deur staat en mensen angstig worden als ze een verkoudheid oplopen… Solidartiteit is steeds verder weg heb ik de indruk…
  Maar ik blijf geloven dat onze beker nog steeds halfvol is… hoe moeilijk het ook wordt. Alvast veel plezier met je 2de virtuele vakantie ! Varras ons 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Het lijkt mij het best om een strategie te bedenken om binnen de eigen zo veilig mogelijke bubbel zo goed en gezond mogelijk door deze tijd te komen. Voor de rest zullen we het allemaal zoveel mogelijk moeten hebben van digitale contacten. En veilige – virtuele – vakanties natuurlijk. 🙂
   Maak er een mooi weekend van, Dirk.

   Like

 11. Wat lopen er toch veel gevaarlijke aanstellers rond. Bende verwende kwasten. Het maakt mij ook boos. Als we corona kunnen verminderen door minder contacten en wat meer cocoonen is dat toch geen straf? Het zou erger zijn indien we moeten vluchten voor het virus tussen een grote meute angstige mensen….

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, boosheid en verdriet om zoveel domheid en dwarsheid vechten af en toe om voorrang. We hadden het elkaar en vooral de mensen in de zorg zoveel gemakkelijker kunnen maken door de maatregelen te volgen en simpelweg tijdelijk wat afstand in acht te nemen..Maar de situatie is intussen helaas zoals hij is, en daar zullen we het beste weer van moeten zien te maken.
   In lek geval eerst een goed weekend gewenst.

   Geliked door 1 persoon

 12. samen zullen we het moeten proberen tot een goed eind te brengen. ik zou nu zeker niet graag op de stoel zitten om beslissingen te moeten nemen,je doet het altijd fout bij heel veel mensen, er zijn er zoveel die alles beter weten maar meestal wel achteraf.

  Geliked door 1 persoon

 13. Met wéér een harde kern van bekende koppen. Om razend van te worden.
  Dan liever met jou mee naar Ault. Ik ken alleen de naam, ben er nooit geweest maar ga ervan genieten. 🙂
  Deze lock-down is minder streng dan de vorige, ik vrees dat het opnieuw zo wordt.

  Geliked door 1 persoon

 14. Er staat ons nog van alles te wachten dankzij dat virus. Er is coronamoeheid bij heel wat mensen en agressie komt naar boven. Ik blijf zoveel mogelijk binnen of op mijn eigen terras wat niet meer zo evidend is met dat herfstweer.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.