Kennismaking met de krijtrotsen

– Virtueel naar Frankrijk 2 –

Hoewel we de reis nog in de benen hadden, begon het kort na de lunch al te kriebelen om de directe omgeving van het huis maar eens te verkennen. Het huis waar we te gast waren staat op pakweg 25 meter van de rand van de krijtrotsen. Je hebt er een fenomenaal uitzicht over de Atlantische Oceaan …

Via een clandestien paadje daalden we af naar zeeniveau. Al voordat we op het strand waren, hadden we achter ons voor het eerst zicht gekregen op de krijtrotsen die zich naar het zuiden uitstrekten. Een stukje verderop zagen we onder ons hoe een deel van het officiële wandelpad, zo te zien tevens deel van de bescheiden lokale kustverdedigingswerken, door een recente storm deels was weggeslagen …

Via een wat vreemd aangelegd betonpaadje bereikten we op zeker moment het strand. Maar niet voordat ik mijn camera eens goed had losgelaten op het kunstwerk dat weer en wind hier hadden gevormd. Maar dat is voor morgen …

– wordt vervolg –

37 gedachten over “Kennismaking met de krijtrotsen

 1. Wauw, prachtig! Nu is het zo dat Frankrijk mij nooit zo heeft getrokken, 1x Parijs was genoeg, maar toch, als ik dan foto’s als deze zie, denk ik.. ja de natuur! De Oceaan!

  Ik ben natuurlijk nieuwsgierig naar het vervolg.

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat is het daar toch mooi hé. Ik hoor de keien weer rollen over de kust. Op mijn achttiende ben ik zelfs met een paar vrienden helemaal tot de Opaalkust (én terug) gefietst, volgeladen met o.a. een tent. En dat op een oude, roestige fiets. Kon ons het wat schelen.
  Minstens om de twee jaar gaan we er nog eens terug. Van hieruit kan het makkelijk als daguitstap. Het is ongeveer 2,5 uren rijden van hier tot Calais-Boulogne.

  Geliked door 1 persoon

 3. Je hebt gelijk. Handen af van iedereen, zou ik zeggen. Ik ken nog een aantal groepen (kwetsbare, weerloze mensen) waar men aanzit waar ik me heel boos over kan maken…

  Wat een geweldig idee om ons mee te nemen naar dit verblijf in Frankrijk. Het is een van mijn lievelingsseries die ik meerdere keren mocht bewonderen in de thuisbios van Huize Afanja.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan wat gaaf als je die subtiele kleuren ziet en dan de mistbank op zee.
  Wat had ik dat ooit graag in het echt gezien, maar hier is ook niks mee.
  Ik zie de kleuren en reuk de zee en hoor zachtjes de branding, dan geniet
  ik stilletjes mee op jou vakantie.

  Groetjes Erica

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.