Bij de vuurtoren van Le Tréport

– Virtueel naar Frankrijk 29 –

Vanaf het strand bij Le Tréport hadden we mooi zicht op de vuurtoren …

Nadat mijn benen weer wat kracht hadden verzameld, liepen we over de korte pier naar de vuurtoren …

Onderweg hadden we zicht op ’t brede strand bij Mers-les-Bains, de badplaats ten noorden van de havenmonding …

Omdat ik indertijd nog gemakkelijk door mijn knieën kon gaan om laag-bij-de-grondse foto’s te maken èn vervolgens ook nog weinig moeite had om weer overeind te komen, heb ik ook maar even een paar plaatjes geschoten door de gaten die bedoeld zijn om overtollig water af te voeren …

Eenmaal bij de vuurtoren viel daar in fotografisch opzicht nog maar weinig lol aan te beleven, omdat het onmogelijk was om enige afstand te nemen …

In plaats daarvan heb ik de camera nog maar even gericht op de staketsels bij de havenmonding …

Van de vuurtoren heb ik verder alleen de onderstaande foto nog kunnen maken …

Waar je langs deze kust niet omheen kunt, zijn de mannen met emmers, schepjes en netjes. Ook hier bij Le Tréport waren ze in groten getale op de been …

– wordt vervolgd –

38 gedachten over “Bij de vuurtoren van Le Tréport

 1. Roest is altijd een dankbaar onderwerp voor de fotografen en daaraan heb je aan de kust geen gebrek. Dat vind ik dan ook mooie foto’s.
  De vuurtoren is vanaf een afstandje inderdaad spannender dan vanaf dichtbij. Deze vorm van staketsels zijn ook fotogeniek.
  Je doorkijkjes zijn meesterlijk.

  Dat van dat opstaan geldt niet alleen voor jou met MS, maar is sowieso inherent aan onze leeftijd, zo heb ik deze dagen weer ervaren… 👵

  Geliked door 1 persoon

 2. De bolder vind ik ’n hele gave foto, vooral door de mooie roestkleur op de voorgrond.
  En wanneer je dan dat weidste uitzicht ziet met de kleuren van de zee geweldig.
  Het valt op dat er weinig mensen zijn en dat is wel lekker wanneer je wilt fotograferen.

  Mooie zondag gewenst

  Geliked door 1 persoon

 3. Daar op vakantie zou ik ook de hele dag rondbanjeren, alles bekijken, opnemen, met een ander weertype opnieuw zien.
  Het roestraam/roestgat is beeldend, in gedachten zie ik er ongedierte in- en uitkruipen.😮
  De dukdalf springt er ook uit, of stelt het iets anders voor?

  Geliked door 1 persoon

 4. De vuurtoren heeft vanop wat afstand bijna een orientaals getinte vorm. Leuk, met al die rondingen.
  De doorkijkjes… daar ben ik altijd op verzot geweest 🙂
  De eerste foto is een pareltje qua combinatie lucht, zee en vuurtoren op het land.
  Je klassieke compositie is perfect in evenwicht, zowel qua vorm, qua afmetingen en qua met de kleuren cirkel…
  Het verweerde roest in de 3de en 9de foto is prachtig om zien. Het lijkt wel of de tijd er een roestig patina eromheen heeft gelegd.
  Je voorlaatste foto doet me dromen van vakantie 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Een kantel- en draaibaar schermpje heb ik al jaren. Maar dan noch … het fotograferen van paddenstoelen heb ik dit jaar maar achterwege gelaten. Door de knieën zakken gaat nog altijd prima, daar beneden vervolgens gehurkt het evenwicht bewaren en dan weer tot stand komen, wordt er niet beter op.

   Geliked door 1 persoon

 5. Ik vind het een mooie vuurtoren.

  En ik vind de namen daar soms grappig, dit was me al eerder opgevallen. Mers-les-Bains… ik vind dat een leuke naam. We waren al twee keer op een camperplaats in Le Crotoy (niet zóver van Ault) die in de Route de Rue gelegen is. De straatstraat. Intrigeerde me wel. Tot we er eens gingen fietsen en een dorpje tegenkwamen dat Rue heette. Vandaar dus. De route naar het dorp Rue. Wel ingewikkeld 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Zo’n van nature omkaderde doorkijkjes zijn altijd leuk, dus ook die van jou hier. Mijn persoonlijke voorkeur gaat evenwel uit naar de 3 eerste opnames. Het belangrijkste van de hele reeks is en blijft wel de geslaagde vakantie die jullie er beleefd hebben.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.