Zwanenbalts, een gracieus liefdesspel

Ik kom tot een afronding van mijn eerste bezoek aan het plas-dras gebied in de Mieden onder de rook van Gerkesklooster-Stroobos …

Ik stond al op het punt om te vertrekken, toen ik een stukje verderop nog twee knobbelzwanen zag, die duidelijk in een amoureuze bui waren …

Even dreigde een derde partner zich met het spel te willen bemoeien, maar die werd snel afgewimpeld …

Daarna begonnen ze lieflijk en gracieus om elkaar heen te draaien, af en toe koppen en snavels even fijntjes langs elkaar wrijvend …

Uit de blikken op de laatste foto van de bovenstaande serie meende ik op te mogen maken, dat mijn aanwezigheid hier niet meer op prijs werd gesteld. Terwijl ik mijn camera weg legde, dobberde het amoureuze tweetal zachtjes kopjes wrijvend verder op de sloot …

42 gedachten over “Zwanenbalts, een gracieus liefdesspel

  • Dankjewel, Henk. Ik heb het al meerdere malen geschreven in een reactie, het was echt een topdag. Dat begon al met de grutto op zijn paal, die wel even wilde poseren al voordat ik op de plek van bestemming was. En dat eindigde na heel veel moois met deze slotscène. Veel mooier wordt het niet, Henk. 🙂

   Like

 1. Ooohh, wat mooi. Geweldig dat je dit nog net kon meepakken. Prachtige serie.

  Ik wil je niet teleurstellen, maar ik vraag me af of ze überhaupt oog hadden voor jou. 😉

  Succes straks en een goed weekend gewenst zonder al teveel naweeën!

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een schattig einde voor dit blog en ik had er ook een paar gezien die aan het liefkozen waren met hun liefdesspel maar we konden niet stoppen omdat er auto’s achter ons reden in de polder en toen we terugreden was het helaas voorbij. Maar ik hou het plekje in gedachten want zij zien mij wellicht daar later op gepaste afstand weet terug. Vermoed dat ze daar in polder wel nestje gaan maken en kleintjes geboren worden. Kon het nu ook zien door jou mooie fotografie hoe lief ze elkaar hadden en nu samen een paartje vormen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Deze foto’s is echt schoonheid om te zien. Wat mooi gezicht met deze vleugels. Echt koppeltje te zien.
  Echt liefde de laat je zien. Puur van genieten hier. Fijne weekend gewenst.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.