Moonrise

Het duurde lang voordat de maan zich hier afgelopen nacht liet zien, het was al na twaalven …

Hij moest zich eerst nog los zien te maken van de schoorsteen van onze buurvrouw in de zuidoosthoek …

Daarna stond de hazelaar nog in de weg met zijn overdag zo mooie, frisgroene bladeren …

Toen ik hem om 00:08 uur uiteindelijk vrij in beeld had, was er van een echte supermaan al geen sprake meer …

De zeearend zat er trouwens ook prachtig bij in het maanlicht. De kuikens groeien als kool (zie de webcam)

43 gedachten over “Moonrise

 1. Hij was prachtig jan, ik heb hem wel gezien toen ik mijn jongens een boom ging aanbieden, maar het is er niet meer van gekomen om er nog foto’s van te maken,
  maar de kleur was écht heel erg mooi jij hebt er ook een heerlijke serie van gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik vind een volle (super)maan op zich niet zo spannend. Ik zie liever eerste of laatste kwartier, wanneer de kraters zich wat mooier aftekenen. Daarom ben ik maar weer wat met de maan gaan spelen. Die met de takjes vind ik zelf ook het mooist.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ook hier kwam de maan pas na middernacht boven het gebouw aan de overkant van mijn straat uit. Helder en rond en mooi, alleen tamelijk gewoontjes intussen. Ik heb er wel een foto van gemaakt, maar lang niet zo’n mooie als die van jou. Toch eens met de overburen overleggen of ze niet een hazelaar op het dak kunnen zetten.

  Geliked door 1 persoon

 3. De maan heb jij heel goed gedaan. Wij hebben deze reis niet gedaan. Ik was te moe en zware hoofdpijn. Supermaan zie je hier goed op de foto. Beleef de lente van zeearend zagen wij ook. Af en toe kijken wel eens. Erg leuk om te kijken. Fijne dag verder.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.