Het terras was open

De planning had nauwelijks beter kunnen zijn, een kleine week nadat de schutting deels was vernieuwd, werd ook het nieuwe zonnescherm boven het terras gemonteerd …

Sindsdien was het tot gisteravond mooi zonnig weer. Een tuin op het zuiden is best lekker, maar je zit er op het terras altijd tegen de zon in te turen. En dat is zeker bij het fotograferen vaak erg lastig. Daar is nu een eind aan gekomen, want ik kan nu op elk moment van de dag met mijn hoofd in de schaduw zitten met helder zicht op hetgeen er achter in de tuin gebeurt …

En dat kwam precies op tijd, want afgelopen weekend zijn de jonge merels uitgevlogen. In de dagen daarvoor was het al een drukte van belang, want er moest heel wat voer worden aangevoerd voor de hongerige kuikens. Maar de afgelopen dagen hadden pa en ma merel het zo mogelijk nog drukker met hun uitgevlogen kroost. En tussendoor namen ze af en toe even snel een bad …

In verband met aanzienlijk lagere temperaturen is het terras intussen weer gesloten. Ik ben bang dat er niets anders op zit dan dat ik jullie de eerstkomende dagen maar wat ga vervelen met merelfoto’s. Dan houden we in elk geval het zonnige sfeertje nog even vast. Iemand bezwaar …?

27 gedachten over “Het terras was open

 1. Ik heb het met eigen ogen mogen aanschouwen en ik vind het een gouden greep. En nu hopen dat jullie er heel veel fijne momenten tijdens zonnige dagen mogen doorbrengen.
  De foto van de badderende merel is top. Ik wist niet dat ze al zo ver waren dat er al jongen waren. Ik dacht dat ze nog aan het bouwen waren met het nest.
  Ik kijk uit naar het vervolg.
  Op het moment van schrijven komt de regen hier met bakken uit de lucht. Niks an!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ha Afanja,

  doe jij maar lekker elke dag mooie merelfoto’s.
  Ik ben gek op merels én op hun zang.
  Als ze in de vroege avond op een schoorsteen zitten te zingen, dan ga ik met een glimlach naar bed…

  Prettig weekend, Marlou

  Geliked door 1 persoon

 3. Niks mis met merelfotos hoor. Hier ook terras op het zuiden maar wij kunnen ook omdraaien 🙂
  o.t. ik weet niet of je het gezien hebt maar het struikje heet Pieris. Ik heb het even nagevraagd bij het tuincentrum waar ik het kocht .

  Geliked door 1 persoon

 4. Nee hor je scherm is bezwaar hoor. Zeker mooie vijver heb je daar staan. Lijkt wel leuk om te doen. Leuk afgelopen weekend jonkies van merels uitgevlogen zijn. De wereld ingegaan. Bad van merel is zeker hele mooie foto geworden. Zeker te druk gehad in de tuin. Mooie foto’s. Fijne dag veder.

  Geliked door 1 persoon

  • Het is hier ook een natte boel, er is vandaag al 20 mm regen gevallen. De tuin vaart er inderdaad wel bij, vooral omdat het gestaag doorregent. Zelf vind ik op dit moment de lagere temperatuur (hier nu 7,7°C) vervelender dan de regen.

   Like

  • Dat zonnescherm was nu al heerlijk op het terras. Er kwamen zelfs al merels op dat zonnig overschaduwde terras voorbij voor de foto. Maar op zomerse dagen zal het scherm ook in huis vermoedelijk deugd doen, omdat er minder zon op de schuifpui komt. Stukje bij beetje wordt het wel wat. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.