Vuurjuffers in actie

Gisteren heb ik mijn camera gericht op een paar objecten op grote afstand van de aarde, de maan op zo’n 384.954 kilometer en de zon op ruim 149 miljoen kilometer afstand. Voor de foto’s van vandaag blijf ik dichter bij huis …

Mede dankzij het nieuwe zonnescherm is het met dit weer een groot deel van de dag goed toeven op het terras. Toen ik er maandagmiddag zat, zag ik een vuurjuffer aan de achterkant van de vijver neerstrijken …

Niet veel later waren er twee vuurjuffers bezig met een workout op het blad van de waterlelie. Als het een beetje meezit, hebben we volgend jaar dus niet alleen jonge merels, maar ook uitsluipende juffertjes in de tuin … 😉

19 gedachten over “Vuurjuffers in actie

 1. Fijn dat het nieuwe zonnescherm goed bevalt.

  De vuurjuffer is ook meteen zo’n mooie blikvanger. Het gonst op het moment van de bezige juffers.
  Het zou wel mooi zijn als je een keer een uitsluiping kunt vastleggen en als je te laat bent in ieder geval het jasje.

  Geliked door 1 persoon

  • Water brengt altijd extra leven naar de tuin. Juffertjes zien we er elk jaar wel een aantal keren bij de vijver, een uitsluiper heb ik er nog maar één keer aangetroffen. Maar op deze manier houden de juffers de spanning er wel weer in.

   Geliked door 1 persoon

 2. Dat zijn toch prachtige insecten Jan, ik zag gisteren in aan de waterplas in het Provinciaal domein ook mijn eerste libellen van dit jaar. Fascinerend zijn zie en grote rovers… ze zouden goed passen op een verre planeet! Je bracht ze mooi in beeld Jan… ik krijg op den duur zelf zin om wat meer in de natuur te fotograferen met al dat moois dat je dagelijks laat zien!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.