Vlieg doet een vliegenpoepje

In zijn blogje over macrofotografie in eigen tuin, vroeg Dirk vrijdag naar aanleiding van een toevalstreffer: “… heb je ooit een vlieg haar ‘kakje’ zien doen??” Waarschijnlijk tegen Dirk zijn verwachtingen in, kon ik die vraag meteen bevestigend beantwoorden. Toevallig heb ik begin augustus een serie gemaakt van een poepende vlieg …

Het was een zwaar bewolkte dag, waardoor ik eigenlijk te weinig licht had om lekker scherpe macro’s te kunnen maken. Desondanks probeerde ik ’s middags een paar foto’s te maken van een groene vleesvlieg, die achter in de tuin zat. Terwijl ik de tweede foto maakte – liefst wat scherper dan de eerste – zag ik dat het beestje een vliegenpoepje deed. Op de vierde foto kon ik zelfs zien dat hij na afloop zijn voorpootjes even netjes waste …

Het is in technisch opzicht niet bepaald een hoogstaande serie geworden. Maar soms gaat het om het moment, en dat had ik hier toch wel te pakken. Aan het eind van de fotosessie mocht ik zelfs nog even een frontaaltje maken …

41 gedachten over “Vlieg doet een vliegenpoepje

 1. ha Afanja,

  haha.. nee..og nooit gezien en er zelfs nog nooit over nagedacht.
  Van de spinnen hier in huis zie ik wel poepjes. Die spnnen verraden zichzelf daardoor en dan speur ik ze op… die werk ik dan naar buiten. De spinnen dan he, niet de poepjes.

  Jij hebt in ieder geval een mooie gemaakt!

  Groetjes, Marlou

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit is toch een geweldige belevenis. Het is daarom ook een geweldige serie. Kwaliteit is in dit geval ondergeschikt aan dit moment.
  Ik heb nog nooit een vlieg zien poepen. De resultaten mag ik altijd schoonmaken op ramen, kozijnen, vensterbanken etc. Deze vlieg poept bruin, in mijn beleving is vliegenpoep altijd zwart.

  Geliked door 1 persoon

 3. Schitterend Jan, had je reactie al gezien bij Dirk, wist dat dit er ging aankomen! En niemand anders dan jij bestudeert de beestjes van zo dichtbij, dat jij met een antwoord kwam verwonderde me niet. Maar heel leuk om het te bekijken. Er zit hier nu een vlieg op mijn laptop haar voorpoten te wassen, ik hoop dat ze geen kakje gedaan heeft 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.