Rijp in close-up

Het nieuwe jaar is begonnen zoals het oude is geëindigd: met idioot hoge temperaturen. Tijdens de jaarwisseling was het hier 10,3°C, waarna de maximumtemperatuur opliep tot 12,2°C halverwege de middag. Vandaag is daar intussen ook alweer ruim 25 mm regen bij gekomen. Kortom: het is nog steeds geen weer om eens een mooi fotokuier te maken. Gelukkig kan ik op mijn blog eerst nog wel even vooruit met foto’s van eind december. Ik pak de draad weer op waar we gebleven waren, bij de Deelen …

Aan het eind van mijn korte fotokuiertje bij De Deelen heb ik even een plekje opgezocht om nog wat macro’s te maken van de rijp. Hoe mooi het Friese landschap met dat laagje rijp is, heb ik de laatste dagen van 2021 al laten zien. Maar als je die rijp van dichtbij bekijkt, is het zo mogelijk nog mooier …

Het is duidelijk geen ruige rijp, zoals we die in januari 2017 op uitgebreide schaal hadden, maar het was minstens zo mooi. Bij deze fijnere variant kun je mooi zien hoe de rijp is opgebouwd van kleine torentjes van ijskristallen. Zie ze eens fonkelen als er wat zonlicht op valt …

43 gedachten over “Rijp in close-up

 1. Ha Afanja!
  Daar zijn we weer… en ik val meteen met m’n neus in de boter: prachtige rijp foto’s.
  Stuk voor stuk kunstwerkjes. Fijn om zo het nieuwe jaar in blogland binnen te vallen!

  Ikzelf ga morgen weer bloggen.
  Tot dan!
  Groetjes van Marlou

  Geliked door 1 persoon

 2. Bij de eerste foto straalt de sereniteit er vanaf. Prachtig.
  Je details van de kristallen zijn meesterlijk. Vooral op de derde foto van de serie kun je heel mooi de opgestapelde kristallen ´glazen´ zien. Die foto is mijn favoriet.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.