IJsvogel met verse vis

Het heeft even geduurd, maar afgelopen week is het me uiteindelijk toch meerdere keren gelukt om een ijsvogel met een vers visje in beeld te kunnen vangen …

Maak er een mooie zondag van.

51 gedachten over “IJsvogel met verse vis

 1. Proficiat! Jouw geduld beloond.

  Mij is ooit verteld dat de tak in het water voor de ingang van het nest nodig is om de gevangen vis hapklaar in de snavel te doen. En dat de jonge hongerige ijsvogels zo makkelijker gevoerd kunnen worden.

  Je hebt een indrukwekkende serie foto’s van jouw ijsvogel gemaakt.

  Vogelvriendelijke groet,

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Rob. Die theorie klopt denk ik wel. Het nest zit dicht bij deze takken in een holletje in de oever. Voor zo ver ik heb kunnen zien, zitten de volwassen vogels ook niet meer samen in het hol. Daar zal denkelijk geen ruimte meer voor zijn. Wanneer er verse vis arriveert, vliegt één van de ouders naar buiten, zodat er ruimte is voor de ander. De jongen krijgen daarbij eerst de vis te zien, dan pas de vogel die hem brengt, stel ik me zo voor.
   – zonnige groet uit Fryslân

   Like

Reacties zijn gesloten.