Nieuwbouw in de Ecokathedraal

Vorige week zondag heb ik weer eens een uitgebreide fotokuier gemaakt in de Ecokathedraal bij Mildam. Het was eigenlijk al te lang geleden dat ik er voor het laatst was. Om diverse redenen kwam het er het afgelopen half jaar niet van. Het voordeel daarvan is dat er nu weer wat nieuwe zaken waren te ontdekken. Dat begon al met het nieuwe bord dat op de parkeerproblemen bij de Ecokathedraal wijst …

De zithoek in het voorportaal van de Ecokathedraal is in de afgelopen tijd ook onderhevig geraakt aan verandering. Spontaan opgekomen beplanting is begonnen om het bankje van een nieuwe stoffering voorzien …

Ook aan de voorzijde van de majestueuze ‘Porta celi’ zag het beeld er anders uit. De bouwwerken direct links en rechts van het pad stonden er vorig jaar ook al. Maar daarachter, helemaal links in beeld, zag ik wel iets nieuws …

Ik besloot niet onder de poort door te lopen, in plaats daarvan volgde ik de nieuwe doorgang die links van het pad was ontstaan. Er bleek een vrij nauwe gang achter te liggen …

Aan het eind van de gang ging het pad trapsgewijs naar beneden …

Eenmaal weer op vaste bosgrond heb ik me eerst maar eens gericht op de nieuwe halfronde muur die daar naast de koepel op sierlijke wijze was opgetrokken …

 • morgen meer

29 gedachten over “Nieuwbouw in de Ecokathedraal

 1. Goed idee om daar weer naartoe te gaan. Er is inderdaad wel heel veel veranderd. Knappe kunstwerken hebben ze erbij gebouwd. Die rond muur vind ik heel mooi, dat zou een mooie insectenhotel kunnen zijn. Ik zou wel zo´n stukje muur voor de insecten in de tuin willen hebben.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat prachtig die nieuwe muur, hoe verzinnen ze het! Ze laten zich vast inspireren door oude Griekse gebouwen of zo 😉 Met dat bankje zou ik toch wat voorzichtig zijn om daarop plaats te nemen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, het is ook maar wat je er zelf in wilt zien. Ik vind dat er vooral bouwwerken staan die aan tempels van de oude Azteken denken. Wat dat bankje betreft, daar ben ik nu eens een keer bewust niet op gaan zitten. 🙂

   Like

 3. Deze “bouwwerf” is een beetje zoals de Sagrada Familia in Barcelona vind ik !
  Het geheel raakt (gelukkig !) nooit helemaal klaar, telkens als je er komt ontdek je weer nieuwe dingen in het ontwerp én de bouw.
  Van je Eco-kathedraal logjes smul ik graag 👍

  Geliked door 1 persoon

 4. Je moet toch wel heel veel fantasie en uithoudingsvermogen hebben om er zo iets moois van te maken en iedere keer weer een verrassend element toe te kunnen voegen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.