Een doorkijkje in de koepel

Vanaf de nieuwe gebogen muur met de sierlijke elementen was het maar een paar meter naar de indrukwekkende van stoeptegels en bakstenen gebouwde koepel …

De grote trap die ooit tegen de koepel aan is gebouwd, was intussen weer deels afgebroken. Het vrijgekomen materiaal is waarschijnlijk gebruikt in de nieuwe bouwwerken. Omdat ik toch in de buurt was, heb ik de gelegenheid maar aangegrepen om vanuit de koepel weer even een doorkijkje naar boven kon maken …

Ik liet de koepel achter me en klom via de vernieuwde trap omhoog in de richting van de ‘Porta-celi’. Door nieuwe bouwwerken links en rechts van de trap maakte het geheel hier een heel andere indruk …

Er verdwijnen zaken in de Ecokathedraal, maar er verschijnen ook altijd weer nieuwe elementen. Het onderstaande stapelwerkje is daar ook een mooi voorbeeld van. Het is waarschijnlijk kinderwerk, maar in het juiste licht vond ik het zeker de moeite waard …

 • morgen weer meer …

29 gedachten over “Een doorkijkje in de koepel

 1. De iglo vind ik zo knap gemaakt. Mooi doorkijkje met dat frisgroen als blikvanger.
  Het beginnerswerkje is inderdaad grappig om te zien. Kinderen of een nieuwe vrijwilliger, men moet toch ergens beginnen.
  Wat zul je daar genoten hebben.

  Geliked door 1 persoon

 2. het is geweldig mooi maar het lijkt mij een soort van monnikenwerk om altijd weer van het geen vervangen moet worden weer iets anders en zeker zo mooi weer te maken

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.