Ooievaar in kruidenrijk land

Onlangs reed ik op weg van de ijsvogels naar huis langs een prachtig nat en kruidenrijk oud weiland …

Een ooievaar struinde het land links en rechts naar lekkers happend af …

Wat een verademing om zulk land te zien als je het vergelijkt met het gemiddelde weiland tegenwoordig …

32 gedachten over “Ooievaar in kruidenrijk land

 1. Ik had van de week een zielig egeltje, totaal uitgeput omdat alle weilanden worden bespoten heb hem kattenvoer gegeven en ben met een schop pieren gaan halen voor hem. Hij woont nu in mijn tuin trouwens.

  Geliked door 1 persoon

 2. Echt geweldig deze ooievaars bij jou in buurt kwam. Zit ergens lekkers in. Kunnen ook mol pakken. Je hebt prachtig foto’s kunnen van dichtbij. Mooie snavel hebben ooievaars. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 3. Een mooier decor kun je je niet wensen voor het fotograferen van de ooievaar.

  Ik heb mij laatst laten vertellen dat ooievaars bijna alles eten wat ze voor de snavel komt. Ook jonge vogels en dat kan ook een jonge kraanvogel zijn. Sinds ik dat weet ben ik toch wat minder gecharmeerd van die vele ooievaars in onze regio.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ja! Zulke weiden zie je bijna niet meer. Wat een prachtige foto’s Jan, zeker de bovenste. Ik kan me de weilanden uit mijn jeugd herinneren, vol paardebloemen en madeliefjes en in het voorjaar pinksterbloemen. De koeien zagen er toen op de een of andere manier ook opgewekter uit, al kan ik me daarin vergissen. Maar wel, liggen in het gras, terwijl de wolken overtrokken en je een krans van madeliefjes maakte. OK, nostalgische mode uit. 🙂 Die ooievaar komt daar niks te kort!

  Geliked door 1 persoon

  • Die ooievaar komt zeker niets te kort.
   Of de koeien vroeger opgewekter leken, weet ik niet. Ze waren in ieder geval ronder en voller dan de afgetrainde melkkoeien van tegenwoordig. En of zo’n ouderwetse bloemrijke weiland er iets mee maken heeft, weet ik ook niet, maar de koe op de foto in de header heb ik ook in die buurt gefotografeerd. En kijk die eens lekker mollig zijn. 🙂

   Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Dirk. Ik heb hem tijdens zijn lang durende tocht diverse keren een lekkere snack weg zien slikken. 🙂
   Nadat ik de foto’s had gemaakt, heb ik in alle rust nog een minuut of tien genoten van de ooievaar in dat prachtige decor.

   Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel. Nadat ik de foto’s heb ik vanuit de auto nog een tijdlang naar hem zitten kijken.
   Hier in Drachten kregen we zojuist een eerste regenbuitje. Maar de tuin wil best nog wat mee hebben. Gelukkig was het in het weekend droog en deels zonnig.

   Like

Reacties zijn gesloten.