Een rondje boven de Drait

Nadat ik tijdens het eerste rondje de onderstaande foto had gemaakt, waar ons huis tamelijk centraal op staat, besloot de piloot om nog een tweede rondje boven onze woonwijk de Drait te maken. Om een niet al te ruime boog te hoeven maken, ging het toestel voor mijn gevoel dusdanig scheef, dat ik mijn ongerustheid toch maar even heb geuit, want daar voelde ik me niet echt prettig bij. Dat was volgens de piloot natuurlijk volstrekt overbodig. “Je ging op je brommer toch ook altijd scheef door de bocht vroeger,” redeneerde hij …

Daar had hij zeker een punt. Daarom besloot ik maar door te gaan met fotograferen. Veel valt er over de drie onderstaande foto’s niet te zeggen, ze laten alleen wel zien dat we gelukkig in een vrij groene wijk uit begin jaren ’70 wonen …

De foto hieronder laat verder mooi een deel zien van de loop van het riviertje de Drait tussen de beide westelijke woonwijken de Trisken en de Drait …

Op de foto linksonder nog een blik op het riviertje en beide woonwijken. Tijdens het tweede rondje boven onze wijk was in zuidoostelijke richting Parkwijk de Singels te zien met zwembad De Welle (middelste foto). Op de foto rechtsonder nogmaals een deel van onze woonwijk en de ernaast gelegen begraafplaats Slingehof …

Ik sluit het tweede rondje over onze woonwijk af met een laatste foto, waarop voor kenners ons huis te vinden is …

 • wordt vervolgd

36 gedachten over “Een rondje boven de Drait

 1. Hoe leuk is dat om even boven je eigen stek te vliegen! Ik zocht een huis met tuintje, vijver en een rode bol. Die was er toen nog niet die bol, helaas, niet gevonden. Maar heerlijk woon je daar Jan. Had het me helemaal anders voorgesteld 😂. Wat de verbeelding van een mens toch doet.

  Geliked door 1 persoon

  • Het was echt heel leuk om de eigen omgeving van bovenaf te zien. Helaas was ons tuintje niet te zien, ik heb alleen de voorkant kunnen bekijken, en dat is niet de mooiste kant. Het wordt pas wat interessanter als je in de tuin kunt gluren, want daar speelt het leven zich af.
   We hebben.een jaar of vijf nog gekeken of we een vrijstaand huisje met wat meer tuin konden kopen. Daar hebben we al vrij snel van afgezien.

   Geliked door 1 persoon

 2. Het was toch nog even zoeken in welk blok jullie huis staat, maar ik heb het gevonden. Wel mooi hoor om zo over je eigen huis te vliegen.

  Ik zou met die scherpe bochten zo ziek worden als een hond. Ik heb meerdere keren ervaring in een groot vliegtuig waarop we rondjes moesten vliegen omdat we nog niet mochten landen. Ik werd enorm luchtziek.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie wijk, bomen, ziet er niet slecht uit. Maar ik herken je huis echt niet. 🤔
  Dat scheef hangen op de brommer was spannend, jongens deden het met opzet omdat de vriendin achterop hem nog steviger vasthield.

  Geliked door 1 persoon

  • In de wijk zelf is er misschien links of rechts een boom verdwenen, maar verder is het op hoofdlijnen zoals het in 2004 was. Aan de zuidkant van Drachten is een deel van de weilanden op de twee na laatste foto opgeofferd aan industrieterrein. Op de voorlaatste foto zat in 2004 een zorginstelling, daar zijn intussen huizen in de duurdere klasse gebouwd, maar de meeste bomen zijn ook daar blijven staan.
   Al met al zijn wij tevreden, vooral ook omdat we na 10 minuten in de auto kunnen kiezen voor bos en hei in het zuiden of water, moeras en weilanden in het westen.

   Like

  • In de wijk zelf is er misschien links of rechts een boom verdwenen, maar verder is het op hoofdlijnen zoals het in 2004 was. Aan de zuidkant van Drachten is een deel van de weilanden op de twee na laatste foto opgeofferd aan industrieterrein. Op de voorlaatste foto zat in 2004 een zorginstelling, daar zijn intussen huizen in de duurdere klasse gebouwd, maar de meeste bomen zijn ook daar blijven staan.
   Al met al zijn wij tevreden, vooral ook omdat we na 10 minuten in de auto kunnen kiezen voor bos en hei in het zuiden of water, moeras en weilanden in het westen.

   Like

  • Ik vond het inderdaad een bijzondere ervaring om een stukje Fryslân en het eigen huis van boven te kunnen bekijken. En ja, qua gevoel in mijn maag zit er inderdaad een verschil tussen het ene scheef hangen en het andere. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.