Terug over Oudega

Na twee rondjes boven onze woonwijk was het tijd om de terugweg te aanvaarden. We vlogen in noordwestelijke richting en passeren daarbij de oudste industrieterreinen van Drachten, ‘de Haven’ en ‘de Tussendiepen’ aan de westkant van Drachten …

Ik zag o.a. één van de onlangs door boeren geblokkeerde distributiecentra van Aldi onder me langs glijden (foto linksonder). Daarna kwam de Nieuwe Haven in beeld waar o.a. Kijlstra Beton gevestigd is (foto midden). We verlieten Drachten waar we het op de heenreis ook langzaam in beeld zagen verschijnen, bij de Smalle Eesterzanding (foto rechtsonder) …

Toen ik mijn blik weer naar voren richtte, zag ik dat Nationaal Park de Alde Feanen voor ons uitgestrekt lag. Aan de horizon zag ik voor het eerst de roze gloed van weerspiegeld zonlicht op de Waddenzee …

We waren intussen Oudega genaderd, één van de oudste dorpen in de gemeente Smallingerland, waarvan Drachten de hoofdplaats is. De van oorsprong in het midden staande kerk, die gebouwd is rond 1100, is het oudste monument van de gemeente …

We vlogen inmiddels al langs de Panhuyspoel, een nog in bedrijf zijnde zandwinput waar ik onderweg naar Earnewâld en de Jan Durkspolder regelmatig langs kom …

 • wordt vervolgd

31 gedachten over “Terug over Oudega

  • Dat is wel echt een Nederlands industrieterrein met al die grijze blokkendozen en het water rondom, hè. De producten van Kijlstra doen zo wel denken aan Legostenen.
   De foto van die glans van de Waddenzee vind ik zelf ook erg mooi. Ik kan me dat moment nog wel voor de geest halen, morgen komt er nog zoiets. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 1. Het fenomenale uitzicht op het Nationaal Park de Alde Feanen is voor mij dé kers op de taart van deze vliegreis.
  Die pastel zachte kleurtinten zijn heerlijk om te zien !

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.