Een paardenbijter als cadeau

Terwijl Jetske in haar fleurige jurkje door een luikje in de wand langs het vlonderpad stond te kijken, riep ze me na enige tijd: “Kom eens kijken, er zit hier een mooie grote libel …”

Nadat ik plaatsgenomen had achter het tweede luikje in de wand, wees Jetske me op de libel die ze bedoelde. Omdat het beestje nogal onrustig heen en weer vloog, moest ik even zoek, maar uiteindelijk zag ik hem toch zitten: een mooie grote paardenbijter

Jagend op vliegen of muggen bleef hij heen en weer vliegen, maar tussendoor zocht hij regelmatig ergens een nieuwe uitkijkpost. Gedetailleerde macro-opnamen heb ik er niet van kunnen maken, maar met de foto’s die ik met de zoomlens heb kunnen maken was ik alweer erg blij. Niet eerder heb ik een paardenbijter tegen zo’n rustige achtergrond kunnen fotograferen …

Dank dat je me op dit fraaie model hebt gewezen, Jetske, het was een prachtig cadeautje. Als het zo eens uitkomt mag je best weer mee in je jurk. 🙂

43 gedachten over “Een paardenbijter als cadeau

  1. Het zijn koningen (en koninginnen) van de lucht ! De naam (of bijnaam) van deze insecten is niet echt belangrijk, het meest belangrijk is dat ze kunnen overleven in ons steeds meer zuidelijk warm klimaat… ‘k heb onlangs een studie gelezen over ons (noordelijk) klimaat én hoe dat meer en meer zuiders klimaat wordt… Onze toekomst in de lage landen is redelijk akelig Jan …

    Geliked door 1 persoon

    • Ja, het zal mijn tijd nog wel duren, hoewel het de laatste tijd allemaal erg snel gaat. Waar ik vooral mee zit is de toekomst van kinderen en kleinkinderen. Maar ja, zo lang die rustig blijven vliegen, kan ik er ook niets meer aan doen.

      Like

Reacties zijn gesloten.