Facetogen in detail

We gaan nog even terug naar de fotokuier, waarbij ik eind augustus 2013 in het Weinterper Skar een mooie macroserie had gemaakt van de levendbarende hagedis, die ik hier afgelopen woensdag liet zien. Het Weinterper Skar was in die tijd mijn favoriete wandel- en fotogebied waar ik wekelijks meerdere keren kwam. Aan het eind van een wandeling ging ik graag nog even zitten op de afsluitboom voor één van de paden …

Tegen het eind van de zomer vormde zo’n afsluitboom, net als het bankje bij de dobbe, een fijn plekje voor heidelibellen om even lekker op te warmen. In de loop der jaren heb ik vele tientallen heidelibellen op of bij die paal gefotografeerd. Zo ook op dag waarop ik eerder die hagedis zo mooi close had kunnen kieken. De onderstaande foto is wel één van de mooiste foto’s van de heidelibel, die daar ’s middags even bij me kwam zitten …

Door met de rechter muisknop op de foto te klikken, en dan te kiezen voor ‘Afbeelding openen in nieuw tabblad’, kun je de onderstaande foto vergroten. Als je daar vervolgens met de linker muisknop op de foto klikt, zie je hem in formaat 1920×1200 …

32 gedachten over “Facetogen in detail

 1. Die laatste foto is echt supermooi. Zo dichtbij lukt mij niet hoor. Complimenten zeker verdiend. Heb dit jaar trouwens maar weinig libellen nog ontmoet hier in omgeving. Groetjes ditmaal van mijn natuur website die je vast ook el mooi zal vinden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Knap gedaan Jan ! maar dat brengt me bij de libel die prijkt op de header van je website, want meestal zegt men niet veel van een header, maar die is eigenlijk nog mooier – die kop – super mooi Jan ! wou dat al langer zeggen 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Marc. De foto van de header heb ik hier in de tuin gemaakt. Beide foto’s zijn mij eigenlijk even lief. Het moet allemaal even meezitten met dat soort modellen en momentjes. Hoe voorzichtig je ze ook benadert, zonder geluk vaart niemand wel, dat geldt zeker ook voor het maken deze foto’s. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 3. Ja Jan, beide foto’s zijn heel mooi, maar de tweede is een echte topper!
  Wat bijzonder, zo’n libellesnuitje met die prachtige facetogen.
  Goed weekend verder, hartelijke groet, Zem.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.