Lunchen op gevelde bomen

Voordat ik de heuvel met de gevelde boomstammen beklom, heb ik er nog even een paar foto’s van gemaakt. Lijkt me eigenlijk wel boeiend om te volgen hoe die boomstammen verder in verval raken. Maar laat ik me op dat vlak eerst maar beperken tot het volgen de ontwikkelingen rond het stammetje in onze eigen tuin …


Vorige week liet ik hier wat foto’s zien van een boom met een bijzonder voet bij Heidehuizen. De voet van een van deze omgezaagde bomen mocht er ook zijn …

Terwijl ik mijn boterhammen en een portie medicijnen naar binnen spoelde met mijn flesje water, had ik mooi zicht op de 18 holes golfbaan van Lauswolt. Het is een vreemde gewaarwording om vanuit het oude bos ineens op glad geschoren golfbanen terecht te komen …

Ik zat daar lekker op die heuvel, maar toen de boterhammen op waren werd het toch echt tijd om de terugweg te aanvaarden …

Onderweg heb ik nog een laatste plaatje geschoten van wat fijn gekleurde beukenblaadjes, daarna ben ik linea recta naar de auto gelopen. Maar daarmee is deze fotoserie van afgelopen maandag nog niet voorbij …

41 gedachten over “Lunchen op gevelde bomen

 1. Voor geld kan alles. Bij ons Heeft Koning Boudewijn er voor gezorgd dat in natuurgebied een klooster mocht gebouwd worden door de nonnen. Daar is tegen geprotesteerd maar het is er toch gekomen. Mooi bos waar je was en heerlijk je daar rustig neer te zetten en een bosbad te nemen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Een mooier contrast van bos en recreatie kan ik me niet voorstellen. Wij doen ons best om zoveel mogelijk bossen in stand te houden, maar als je wat te makken hebt, krijgen mensen het voor elkaar om daar een golfbaan neer te leggen. Hier is het ook zo, missen op de Brunssumer heide ligt ook een golfbaan.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het verschil tussen het bos én die golfbaan kon je niet treffender presenteren !
  Hier in Dilbeek hebben ze ook een grote golfbaan, en ze hebben daarvoor ook een bos gerooid (maar dat is lang voor ik hier kwam wonen gebeurd…). De macht van het grote geld hé ? 😶🤢

  Geliked door 1 persoon

 4. Die boomwortel heeft een best zwaar leven al gehad en het is dan zo bijzonder om te zien hoe deze dan groeien. Vond het echt een mooie foto. Maar ook de anderen wel een beetje want ik hou er helemaal niet van dat men soms gezonde bomen weghalen en dat kan je zien aan de binnenzijde. En gezien je fotos waren deze niet ziek. En ik houd ook helemaal er niet van dat mens soms ze dan ook onnodig weghalen om dan iets daar te gaan bouwen zoals een golfbaan. De andere bosfotografie was wel mooi hoor.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.