Lunchen op gevelde bomen

Voordat ik de heuvel met de gevelde boomstammen beklom, heb ik er nog even een paar foto’s van gemaakt. Lijkt me eigenlijk wel boeiend om te volgen hoe die boomstammen verder in verval raken. Maar laat ik me op dat vlak eerst maar beperken tot het volgen de ontwikkelingen rond het stammetje in onze eigen tuin …


Vorige week liet ik hier wat foto’s zien van een boom met een bijzonder voet bij Heidehuizen. De voet van een van deze omgezaagde bomen mocht er ook zijn …

Terwijl ik mijn boterhammen en een portie medicijnen naar binnen spoelde met mijn flesje water, had ik mooi zicht op de 18 holes golfbaan van Lauswolt. Het is een vreemde gewaarwording om vanuit het oude bos ineens op glad geschoren golfbanen terecht te komen …

Ik zat daar lekker op die heuvel, maar toen de boterhammen op waren werd het toch echt tijd om de terugweg te aanvaarden …

Onderweg heb ik nog een laatste plaatje geschoten van wat fijn gekleurde beukenblaadjes, daarna ben ik linea recta naar de auto gelopen. Maar daarmee is deze fotoserie van afgelopen maandag nog niet voorbij …

41 gedachten over “Lunchen op gevelde bomen

 1. Begrijp ik dat de bomen gekapt zijn voor het golfterrein?
  Wel een mooi plekje om je lunch te nuttigen. Mooie voet heeft deze boom.
  De gemiddelde leeftijd van de golfers ligt wel hoog.
  Mooie serie waarvan ik het laatste tweeluik ook heel mooi vind.

  Geliked door 1 persoon

 2. Voor geld kan alles. Bij ons Heeft Koning Boudewijn er voor gezorgd dat in natuurgebied een klooster mocht gebouwd worden door de nonnen. Daar is tegen geprotesteerd maar het is er toch gekomen. Mooi bos waar je was en heerlijk je daar rustig neer te zetten en een bosbad te nemen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie serie weer, ook de golfbanen al moest het bos ervoor wijken. Tja. Ze willen en krijgen het.
  Laat ze naar Ierland gaan, daar liggen golfbanen waar geen einde aan komt. Dun bevolkt dus plaats in overvloed.

  Geliked door 1 persoon

 4. Een mooier contrast van bos en recreatie kan ik me niet voorstellen. Wij doen ons best om zoveel mogelijk bossen in stand te houden, maar als je wat te makken hebt, krijgen mensen het voor elkaar om daar een golfbaan neer te leggen. Hier is het ook zo, missen op de Brunssumer heide ligt ook een golfbaan.

  Geliked door 1 persoon

 5. Niets mooier dan de herfst in het bos.
  Ik wandel liever in het ongerepte bos dan over de kunstmatig aangelegde tapijten van hole naar hole, sleurend met een dure tas vol zware stokken. Het eerste is bovendien gratis, het tweede is zowat onbetaalbaar.

  Geliked door 1 persoon

 6. Het verschil tussen het bos én die golfbaan kon je niet treffender presenteren !
  Hier in Dilbeek hebben ze ook een grote golfbaan, en ze hebben daarvoor ook een bos gerooid (maar dat is lang voor ik hier kwam wonen gebeurd…). De macht van het grote geld hé ? 😶🤢

  Geliked door 1 persoon

 7. Die boomwortel heeft een best zwaar leven al gehad en het is dan zo bijzonder om te zien hoe deze dan groeien. Vond het echt een mooie foto. Maar ook de anderen wel een beetje want ik hou er helemaal niet van dat men soms gezonde bomen weghalen en dat kan je zien aan de binnenzijde. En gezien je fotos waren deze niet ziek. En ik houd ook helemaal er niet van dat mens soms ze dan ook onnodig weghalen om dan iets daar te gaan bouwen zoals een golfbaan. De andere bosfotografie was wel mooi hoor.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik fotografeer wat ik zie, dat wil niet altijd zeggen dat ik het mooi vind. Ik heb ook helemaal niks met zo’n golfbaan. Maar juist daarom vind ik het wel aardig om even iets van het contrast tussen bos en baan te tonen.

   Like

 8. Inderdaad wel een groot contrast tussen de natuur die in het bos zijn vrije loop gaat en de strakheid van het groene golftapijt. Toeval wil dat we een goeie week geleden ook nog langs een volledig vergelijkbare omgeving liepen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.