Een sperwer in de boom

Mijn fotomaatje is sinds de jaarwisseling aan huis gebonden vanwege rugproblemen. Omdat onze veertiendaagse fotokuier niet door kon gaan, ben ik vrijdagochtend even met een bloemetje bij haar op bezoek geweest. Terwijl we rustig zaten bij te praten, zei Jetskes’ eega op een bepaald moment: “Jongens, er zit een roofvogel in de boom …”


Zoiets hoef je tegen Jetske en mij maar één keer te zeggen. Meestal spat Jetske in een dergelijke situatie meteen bliksemsnel overeind om haar camera te grijpen en in actie te komen. Omdat ze vanwege haar blessure nu wat voorzichtiger en daardoor trager reageerde, stond ik ditmaal net wat eerder met de camera in de aanslag dan Jetske. Maar wees gerust, zoals we dat al jaren gewoon zijn, hebben we ook dit prachtige onderwerp weer netjes gedeeld …

Het was in één oogopslag duidelijk dat we hier te maken hadden met een sperwer, die even kwam kijken of er nog iets te smikkelen viel bij de voederplekjes in de tuin. De kleine vogeltjes waren echter al lang gevlogen. In onze eigen tuin heb ik in maart 2012 eens een sperwer kunnen betrappen op het plukken van een gevangen prooi, maar die ging er al na twee foto’s vandoor. Deze sperwer gaf ons alle gelegenheid om hem tamelijk deftig te portretteren …

 • morgen nog meer (en mooiere) foto’s van de sperwer

39 gedachten over “Een sperwer in de boom

 1. Pingback: Oog in oog met een sperwer | Afanja's Weblog

 2. Allen, dank voor de beterschapswensen.
  Dat was een mooie buitenkans waar je goed gebruik van hebt gemaakt. De sperwer in de boom zijn al mooie foto´s, maar ik begrijp dat er nog mooiere komen. Ik ben benieuwd naar het vervolg. 😀

  Geliked door 1 persoon

 3. Nog mooier?! Op Scharendijke zat regelmatig een sperwer op de afrastering, zo mooi als deze is me al nooit gelukt, laat staan die van morgen dan 😉
  Beterschap voor Jetske!

  Geliked door 1 persoon

 4. Zo’n vereerd bezoek zal je niet veel tegenkomen denk ik.
  Ik kan me inbeelden wat voor gevoel jullie hadden om deze mooie vogel te fotograferen.
  Ik ben dan ook heel benieuwd naar wat er morgen komen zal !

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat lief om even bij je fotomaatje op visite te gaan want een klein gebaar doet veel bij een medemens en je werd daarbij ook nog eens beloond met een prachtige sperwer. Zo zie je maar dat natuur ook dichtbij kan wezen. Prachtige foto’s. En ik wens hierbij Jetske ook een voorsoedig herstel toe mocht ze dit lezen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.