Terug in De Deelen

Vorige week woensdag was het een stralende dag in Fryslân. Ik besloot onder een strakblauwe hemel een fotokuier te maken in De Deelen. Sinds ik in januari 2019 ontdekte dat het bruggetje over het tweede petgat in onbruik was geraakt, had ik daar geen echte kuier meer gemaakt. Deze dag had ik er zin in om het weer eens te wagen. En ik was niet alleen, ik werd vergezeld door de lange donkere man …


Terwijl ik langs het eerste petgat aan de wandeling begon, zag ik in de verte een grote zilverreiger op het paadje staan. Op de foto linksonder is hij slechts als een klein wit stipje te zien, op zo’n moment komt de sterke zoomlens weer goed van pas …

Het duurde niet lang voordat de zilverreiger mij ook zag. Hij liet me niet veel dichterbij komen en zocht al snel zijn heil aan de andere kant van het petgat. Daar ging hij op een grote pol zitten …

Op dat moment passeerden toevallig ook de heer en mevrouw grote zaagbek. Hij zwom voorop, maar zij maakte beter gebruik van het licht om netjes op de foto te komen …

Ik naderde intussen het eind van het pad langs het eerste petgat. Daar kreeg ik zicht op het bruggetje aan de andere kant van het Alddeel (Google Maps). Dat zou voorlopig nog wel buiten mijn bereik blijven. Maar dat maakt niet uit, ik was al lang blij dat ik dit punt na jaren weer had gehaald …


wordt vervolgd

40 gedachten over “Terug in De Deelen

 1. Dat ziet er uit als een heerlijke wandeling. Heel mooi dat je een dergelijke afstand weer kunt afleggen en je daardoor weer kunt kuieren in je geliefde omgeving. De foto van de landende zilverreiger is een van mijn favorieten.
  Mooi ook dat je daar een paartje grote zaagbekken trof.

  Geliked door 1 persoon

 2. Een super zoom begin ik ook meer en meer te waarderen. Je hebt een hele fototas in een handig, licht fototoestel bij je. Het moet een fantastisch gevoel zijn dat je nu terug dingen kan doen die je niet zo lang geleden niet meer kon doen 👍

  Geliked door 1 persoon

 3. Weer een van die mooie stille plekken daar, de rust spreekt uit je foto’s.
  Of het er echt stil is weet ik natuurlijk niet.
  Fijn dat je mobieler bent, je hebt nu meer mogelijkheden om te genieten.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Willie, het was inderdaad weer een fijne wandeling op een vertrouwd plekje. Meestal is een grote zilverreiger al weg voordat je hem netjes in beeld kunt nemen. Deze gaf me een paar fijne kansen om dat wel te kunnen doen.

   Like

 4. Ik vind de benaming zilverreiger zo teleurstellend omdat het maar een gewone witte is. Dan vind ik de grijze die hier langs de waterkant staan heel wat sierlijker en fraaier.
  Maar verder, wat een fijne wandeling en mooie foto’s.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.