Zicht op uitkijkpunt Leyensloane

Na de wandeling langs het pas gemaaide rietland heb ik enige tijd in de vogelkijkhut ‘Blaustirns’ gezeten. Het weer leek vriendelijker dan het was, er kwam weliswaar meer ruimte voor de zon, over de Leijen blies een frisse wind de hut in …


Op het steeds verder uiteenvallende boomeilandje zaten een stuk of wat aalscholvers hun veren te poetsen en drogen …

Ik bekeek dit alles dus vanuit de kijkhut op de onderstaande foto. Die foto had ik een week eerder gemaakt, terwijl ik op het uitkijkplatform stond bij het strandje aan de Leyensloane op de zuidelijke oever van het meer …


Omdat er verder weinig te beleven viel op het water, liet ik mijn blik nu vanaf de westelijke oever langzaam in zuidoostelijke richting naar rechts over de horizon glijden. En jawel, daarginds staat het uitkijkplatform op de landtong bij het strandje aan de Leyensloane waar ik de bovenstaande foto heb genomen …

Het werd fris in de hut. Omdat ik intussen had gezien wat ik wilde zien, ben ik er niet lang meer gebleven. Ter afsluiting nogmaals een foto vanaf het vlonderpad van het kaalgeschoren rietland en de bossen riet in de verte …

28 gedachten over “Zicht op uitkijkpunt Leyensloane

  • Dankjewel, Marc, er zitten vaak minstens 1 of 2 aalscholvers te poetsen en hun veren te drogen op dat boomeilandje. Het zijn inderdaad mooie vogels met een bijzondere kop en snavel, en ook zwarte pak mag er zijn in de juiste omstandigheden. Voor mooie foto’s zitten ze daar wat te ver weg.
   Goed weekend verder.

   Geliked door 1 persoon

 1. Wat een mooie uitzichten weerom. Het lijkt me inderdaad heerlijk om vanop die locatie rustig de boel te kunnen afkijken en er mooie foto’s zoals deze te kunnen nemen. Aalscholvers vind ik ook zo fascinerend om naar te kijken. Heerlijk rustgevend.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.